KOVANDAN SOFRAYA 2015 ULUSLARARASI ARI ÜRÜNLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ

21 - 22 Mayıs 2015 tarihinde Sheraton Istanbul Maslak Hotel’de “KOVANDAN SOFRAYA 2015 ULUSLARARASI ARI ÜRÜNLERİNİN GIDA GÜVENLİĞİ VE OTANTİSİTESİ KONGRESİ” yapılacaktır.

http://www.fhtt2015.org/tr/?page=davet

Kongreye kayıt bilgileri aşağıdadır.

http://www.fhtt2015.org/tr/?page=kayit

Kongre kapsamında ayrıca “KOVANDAN SOFRAYA 2015 ULUSLARARASI BAL YARIŞMASI" yapılacaktır.

Yarışma kural ve koşulları ile online kayıt formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.fhtt2015.org/tr/?page=uluslararasi_bal_yarismasi

İnceledim…

Her arıcı seve, seve katılabilir de…

Katılım fiyatları epece düşük tutulmuş…

Hocam, yarışmaya katılım ücretsiz.

Mehmet abi ücretler üyelik için galiba. Değil mi?

Kongreye katılım ücretli.

Arıcılar için 2 günlük katılım ücreti 80 TL, günlük katılım ücreti 50 TL.

[b]http://www.fhtt2015.org/tr/?page=kayit

http://www.fhtt2015.org/tr/kayit.pdf[/b]

Ben yarışmaya girmeyeceğim.

Katılımcı olacağım istenilen parayı dedim.

Numuneler gönderildi.

Du bakali…

Dün kongrede idim.

Geç ulaştığım için sunumlara katılamadım.

İkinci gün için katılım çok yüksek değildi.

Arıcı sayısı ise çok azdı.

Çoğunluğu laboratuvar malzemesi ağırlıklı onbeş civarı stand açılmıştı.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11329855_763748117072841_4819918746860602324_n.jpg?oh=491996a4da8204edb26e26af2627aa22&oe=55FF4A82

Kongre kapsamında yapılacak uluslararası bal yarışmasına numune göndermiştim.

Bundan maksat yapılacak kapsamlı analiz sonucu b(m)alımızın durumunu öğrenmekti.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11048730_763748237072829_2898390188688447088_n.jpg?oh=51c7abdc96581bdb13177f0773344da5&oe=55C028BB&__gda__=1443160273_8756c1a347172090686ef31c4ca93fec

Yarışmaya katılan bal örneklerinin dağılımı.

%17 kestane balı.

%3 Narenciye balı.

%14 Çam balı.

%66 Yayla balı.

Yarışmaya katılan bal örneklerine uygulanan testler.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1610936_763748183739501_1290162808546873077_n.jpg?oh=a6e65c503c7664218150af45fe40573a&oe=560AECF8&__gda__=1439493433_0ae2b16fd5b2f3807ae134e1686081d9

Numunelerden bir grup.

22 Numara benim. :slight_smile:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11139990_763748020406184_1473401893391691957_n.jpg?oh=d38fb6f193b9deefad0a15e9634310a2&oe=55BF54AF

Seçim, laboratuvar analizleri ve burada AB normlarını sağlayan numunelerin duyusal değerlendirmeye tabi tutulması şeklinde gerçekleşmiş.

Duyusal değerlendirme jürisi.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/11265108_763748193739500_5402290810840196445_n.jpg?oh=d04e91c1219b3674bad4c270e6cf90b8&oe=55C2FCB9&__gda__=1439216610_8aabbabb420a80788b7a414ffbea0321

Kaç adet numune gönderildiği belirtilmedi.

Duyusal değerlendirmeye 29 adet numune katılmış. ( Numune gönderme konusunda katılım neden az o da ayrı bir konu )

Üç ayrı dalda birinci, ikinci ve üçüncülük ödülleri verildi.

Bitlis, Bingöl, Hakkari, Siirt, Şile, Muğla balları dereceye girdi.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11048730_763748237072829_2898390188688447088_n.jpg?oh=51c7abdc96581bdb13177f0773344da5&oe=55C028BB&__gda__=1443160273_8756c1a347172090686ef31c4ca93fec

Yarışmaya katılan bal örneklerinin dağılımı.

%17 kestane balı.

%3 Narenciye balı.

%14 Çam balı.

%66 Yayla balı.

Yukarıdaki dağılımın Duyusal değerlendirme numunelerine yansıması,

6 kavanoz kestane- narenciye ( monfloral ) numunesi

4 kavanoz salgı balı numunesi

19 kavanoz yayla balı ( polifloral ) numunesi

http://www.haberler.com/uluslararasi-aricilik-kongresi-ve-bal-yarismasi-7338476-haberi/

Kongre kapsamında “Uluslararası Bal Yarışması” da düzenlendi. Yarışmada biri İtalya’dan olmak üzere 29 bal üreticisinin ürünleri değerlendirildi. Ballar, “Poliflora”, “Monoflora” ve “Salgı Balı” olmak üzere 3 farklı kategoride ele alındı.

Yarışmaya Türkiye’den Şile, Kayseri-Develi, Karadeniz Bölgesi, Melendiz Dağı-Niğde, Istıranca Dağları, Karakoçan-Elazığ, Yozgat, Bitlis, Kars, Gökçeada, Artvin, Davutlar-Kuşadası, Çanakkale, Kuşadası-Aydın, Muş, Adana, Muğla, Çankırı, Karakasım-Edirne, Ereğli-Zonguldak, Kaymaklı-Hakkari, Beykoz-İstanbul ve Mersin olmak üzere 23 farklı bölgeden katılım gerçekleşti.

Bazı illerden birden fazla üreticinin katılabildiği yarışmaya yurt dışından tek katılım Piemonte-İtalya’dan oldu.

Yarışmanın jürisinde İtalya, Almanya, İsviçre, Slovenya, Hırvatistan, Rusya, Venezuela, Belçika ve Türkiye’den uzmanlar yer aldı.

“Poliflora” kategorisinde birincilik ödülünü Bitlis’ten gelen bal alırken, ikinciliği Kaymaklı-Hakkari, üçüncülüğü Kars balı elde etti.

“Monoflora” kategorisinde İstanbul’dan kestane balı birinci, Şile’den kestane balı ikinci, İtalya’dan kestane balı üçüncü oldu.

Bir diğer kategori olan "Salgı Balı"nda ise Muğla’dan çam balı birincilik, Adana’dan mezla balı ikincilik, Kuşadası-Aydın’dan çam balı üçüncülük ödülüne layık görüldü.

http://i.tmgrup.com.tr/dailysabah/2015/05/26/HaberDetay/1432588518070.jpg

Turkish honey receives full marks from experts

[b][b]http://www.dailysabah.com/features/2015/05/26/turkish-honey-receives-full-marks-from-experts[/b][/b]