Kovanın analandırilması

Arkadaşlar bölme yaptığımız kovanda ana meme sayısı en ideal sayı olarak kaçtane bırakılmalı… acizane olarak bildiğim birden fazla bırakılırsa benim anladığım ogul a gitme riski var… kovanda tek ana memesi bırakıldığında riskleri varmı … yani ana meme sayısı 1 den fazla bırakılırsa artısı eksileri neler… 1 tane bırakılırsa artı ve eksileri neler…ustalarımızdan yorum bekliyorum… hayırlı günler diliyorum…

Sorunun cevabi zaten forumda arasaydin fazlasi ile var.
Genede cevaplayalim.
Bolme aldin meme yapti.kapananlari boz.acik olandan 2 tane bırak.hem o iki memeyi daha iyi beslesinler hemde garanti altina almis olursun.

Boldugun zaman ana ari olmadigini hisseden işçi arılar bulduklari ilk kurtcuklardan meme yapar.ilkleri ondan boz.kapali olanlari.
Aciklari ise yedek yapar yani en küçük kurtcuktan

Özer bey teşekkür ederim bilgilerin için

Bölmeyi aynı arılıkta da yapabilirsiniz, 1 kapalı, 1 açık yavrulu, 1 tane de ballı polenli duvar çerçevesini arılıkta boş bir kovana koyun. Üzerine 1 çerçeve arı silkeleyin. Bölmeyi öğle saatlerinde yaparsanız tarlacılar dışarda olduğundan daha çok yavru arıyla bölmüş olursunuz. Bölmenin girişini daraltın yağma olmaması için. Bölmeye kek ve şerbet verin 5-6 gün. 5 gün sonra tüm kapalı memeleri bozun. Bölmeyi yaptıktan 11 gün sonra 2 güzel meme bırakıp gerisini bozun. 15. gün memelerden ana arılar çıkmış mi diye kontrol edin. Bölmeyi yaptıktan 27-28 gün sonra ana arı çiftleşip kovana dönerse yumurtaları görürsünüz.

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi