Merhabalar, yer Ordu. Havalar bir açıyor bir kapatıyor yağmur yağıyor. Kendi ilçemizde arıdan geçimini sağlayan banada arılarımı alırken yardımcı olan(arıları başkasından aldım) bir abim var. Forumdan okuyup öğrendiklerim, iç anadoluda arıcılık yapan arkadaşım ve 1 aylık arıcılık deneyimim. Arıları 5-6 çıta olarak almıştım. Beslemesi ana kontrolü derken rutin bakımları yapmayı öğrendim.
Ancak kovanlara kat atınca fikir aldığım soru sorduğum kişiler arasında fikir ayrılıkları başladı. Haliyle benimde kafam karışmaya başladı.
olarak kat atıldıktan sonra şerbet verme vereceksende 1 su bardağı ancak ver dedi arkadaşım. Ancak ben yeni başladığım için kabarmış peteğim yok. Bölgemizde arıcılık yapan abimiz ise arıların herzaman petek kabartmayacağını mayıs ayını geçirdikten sonra petek kabarttıramayacağımı söylüyor. Bu sebeple bol bol şerbet ver arılar petek kabartsın diyor.
1-Fazla şerbet vermek ana kestirir mi?
2-Yarın bal mevsimi geldiğinde şeker bal ile karışır mı?
3-Petek kabarttırma işlemini nasıl yapmalıyım. Sadece kabarrtırma işlemi yaptırıp kabartılmış peteği günlük atmadan almak mümkün mü?
4- Bal mevsimi gelmeden( Bölgedeki herkes farklı bir tarih aralığı veriryor. 45 gün sürer, belli olmaz diyen bile var) ızgara koymanın bir mantığı var mı? Petekleri bu şekilde mi kabarrtırmalıyım?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 haftaya bizde bal akimi baslayacak bala karismasin diye 4 gün önce az miktarda beslemistim bu gün ariliga gittim neredeyse hepsi tam takir ne varsa bitirmisler, hatta acliga bağlı bazilari hantallasmiş. Olmadi tekrar besleme yapacam, çünkü koloni faaliyeti neredeyse sekteye uğramış…
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çerçevelerde ki stoklarından mı bahsediyorsunuz? Benim her kovanda en az 2 çıta bayağı ağır oluyor. Sanırım stok konusunda eksik yok. Ancak nedense dışarıdan verilenle mum kabartırlar içerdekileri pek kullanmak istemezler gibi bir düşünce oluyor bende. O ağır şerbetler gerçek bal değildir sanırım.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi