Kovanlarıma kat atmaya başladım. Oğul konrolü yaparkn zorlanıyorum.

Merhabalar, 5 kovanım var 2 sine kat attım. 3üne de Allah nasip ederse haftaya kat atacağım gibi duruyor. Kat attığım kovanlara bakım yapmam zor oluyor. Arıcık ile tanışalı daha 1 ay 10 gün gibi bir zaman oldu o yüzden pratik bakım yapamıyorum sanırım.
Ananın 16 günde çıktığını biliyorum. Ancak her 10-15 günde bir meme kontrolü mutlaka yapılmalı mı? Yoksa günlük yumurtaların yoğunluğu veya arının çalışması gibi durumlara bakılarak bu süre uzatılabilir mi?
Ana sağlıklı bir şekilde yumurta atıyor gibi görünüyor, bu durumda peteğin ortasına meme yapılır mı? ben sadece aşağıya dikkat ediyorum. Kontrol yapılırken arıyı komple sirkelemeye gerek var mı?
Sorularım uzun oldu ama konuyla alakalı yazılmış birşeyler bulamadım. Forumda linkte atsanız olur.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sevgili kardeşim;

Ana 16 günde doğar doğru ama arılar bir günlük yumurta ana yapmaz ki.

1. Günlük yumurtadan ana yapmaya başlar.

Yani 12 gün geçince ana doğabilir.

Ana gitmek için yeni ananın doğmasını beklemez.

Ana memesi kapandıktan sonra arı her an oğul verebilir.

Sen 4-5 günde bir arının kontrol et.

Ve arıya mayıs haziran aylarında iş ver.

Ham petek ördür.

Ana genç ise oğula meyil etmez.

Kolay gelsin.

Kat atmadan önce kontrol etmem kolaydı. Ancak şimdi çok zorlanıyorum. Normalde çok sakin olan arılarım sanki katı aşağıya indirmeme sinirleniyorlar gibi. Şu ana kadar ki kontrollerimde hiç ana memesine rastlamadım. Açıklamanız çok faydalı oldu. Teşekkür ederim.

Bölgenizde kıtlık başlamışsa arı saldırgan olabilir.

Yada arıyı rahatsız eden unsurlar vardır.

Arılık ana yola yakın mı.

Veya arılığa dadandi kirpi varmı. Vs.

Yola yakın aslında ama öyle çok aşırı araç geçen bir yol değil. Belki saatte 10-15 araç anca geçiyordur. Bölge Ordu, zannetmiyorum ki kıtlık olsun. Her hafta tüm çerçeveleri arının çalışmasına bakmaksızın tek tek ana kontrolü yapmak gerekiyor o zaman. Benim aradığım cevap buydu hocam. Yani oğula gitmenin ana memesi dikmekten başka göstergeleri var mı, onu merak ediyordum. Teşekkür ederim.