kuluçkalıkla ve ballığın ayrı taşınması

1 kovan arım var.
Arabamla 20 km mesafeye taşımak istiyorum.
Arabaya sığmadığı için kuluçkalıkla ballığı ayırıp taşmak istiyorum sorun olur mu.?

Hiç denemedim ancak
20 km 15 dakikalık bir yol
sorun olacağını sanmıyorum.

Türker bey,foruma hoşgeldiniz,

olur ama siz eziyet çekersiniz,katı başka boş bir kovana alıp gittiğinizde tekrar kovan üzerine koyabilirsiniz,

bunun yerine bagajı geniş bir araç bulup katlı olarak götürebilirsiniz bu daha kolay olur.

Türker bey, hoşgeldiniz

hoş bulduk arkadaşlar

Sakın öyle birşey denemeyin, çevrenzdeki eş, dost, akraba, vs, faydalanma yollarına gidin.

ne gibi sakıncası olur

Kovanlar eski tipse zaten çok riskli , devrilebilir. Şunu yapabilirsiniz : bir gün önceden ballı alın kovanın yanına koyun fırçayla çerçeveleri kuluçkalığın üzerine süpürün,çerçeveleri hasatta yaptığınız gibi bir kutuya koyun , ballıkla o çerceveleri arabanıza koyun, kovanın kapağını kapatın, akşam tüm arılar kuluçkalıkta toplanacaklar onuda kapatır gideceği yere götürüsünüz. Gittiğiniz yerde tekrar çerçeveli ballığı üste koyarsınız.

Haziranda yazılmış iletiyi şubatta cevaplamışsınız ama yazdığınız biçimde arı taşımak çok riskli.
Ölüm muhakkak gibi…
İki kata yayılmış arıyı tek kata sıkıştırırsak yanar.

20 dakkika yolda hiç bir şey olmaz ballık olsada 8 çerceve arı yoktur , selamlar,

Haziranda katlı kolonide 8 çerçeve arı olmadığını nerden biliyorsunuz. Gen.tr de olduğunuzu düşünerek tekrar yazın isterseniz.

Türker Bey:Bu mevsimde ballığın kuluçkalık üzerinde ne işi var. Şayet balı aldıktan sonra kovan sıkışıksa bölebirdiniz. Yok eğer kovan sıkışık değilse ballığı alacaktınız.Şimdi eğer ballıkta arı yoksa alın ve öyle taşıyın, ki şu anda ballıkta arı olması mümkün değil.

Türker 1970 bey iletisini 27 haziran 2014 te yazmış

ballık olması normal.

Çift katlı kışlatmada kovanlar doğal olarak kışın da katlı olabilir.