Mehmet GENÇÜNAL Arılığı

Bu gün arılıkktaki termometre, gölgedeki sıcaklığı 6,9 derece gösteriyordu.

Gölge kalan yerlerde kırağı vardı.

http://img38.imageshack.us/img38/8924/grlekyoksalkastbuharlat.jpg

Bazı kovanların önündeki hareketlilik epey fazlaydı.

Bunlardan biri de Hürrem’in kovanıydı.

http://img713.imageshack.us/img713/8924/grlekyoksalkastbuharlat.jpg

Bu seneki olumsuzluklar her şeyden huylanmama yol açıyor, sıcaklık biraz artınca kovanı açtım ve sırayla anayı aramaya başladım.

Yavru hiç yok, besin durumu fevkalade sanki biraz da taze nektar var ve arıların salkım yaptığı yerlerdeki görünümü de güzel.

http://img696.imageshack.us/img696/8924/grlekyoksalkastbuharlat.jpg

Yedi çerçeveye sıkıştırmıştım, arı hepsine yayılmış ve en son duvar çerçevesinde Hürrem’i sağlıklı görünce tarifsiz bir sevinç duydum.

http://img59.imageshack.us/img59/8924/grlekyoksalkastbuharlat.jpg

İnşallah bahara sağ salim ulaşır, neslinden daha çok ana arı üretiriz.

İnşaallah ulaşır ağabey,dualarımız onunla onda bizimde umudumuz var :slight_smile:

Ne numara yapıştırır mışım beeee…

Kenan abi, bak kırmızı 16 ne güzel de duruyor…

Elde kalmış kırmızı da olsa…

Elde kalmış bayatları hep böyle bitirdin zaten.

Taze numaraları kendi ana arılarına yapıştırdın.

Ya Kenan Abicim,
forumda takılmak güzelde bakıyorum foruma yönetici olalı beri bloğunu boşladın… 23 Ağustos’ta kalmış takvimin en son…

Halil bey’e haksızlık ediyorsun. Geçen seneki kırmızı on numara yağmur sel demedi çıktı. Şimdiki beyaz on numara bugün yavru uçuruyordu. Adam seçmece herkesin plakasına göre numara vuruyor, daha ne yapsın ben razıyım elde kalmışta olsa Halil bey’in artıkları bizde kral koltuğuna oturacak kalitede.

Mehmet abi kendi arılığımı senin arılığına cok benzetiyorum,
İkimizin arılığı orman kenarı olduğu için ortak yanımız cok arılık yönünden,
Bende bugün arılağa gittim güzel çicek tozu geliyordu,
Kovanın ğüç durumuna göre az çok hepsinde yavru var idi,
Havalardan dolayı davulga balı bir ay geç geldi yani bir kaç gündür davulga balıda getirmişler bugün bol miktarda getiriyorlardı.
Sizde davulga yok erhalde.

Davulga ormanı var.:smiley:

Bizde güneş 11 gibi yüzünü gösteriyor 2 gibi kayboluyor, arı nasıl çıkıp davulgadan nektar getirsin.

Anlaşıldı, bu sene zeytinler iyice yağlanmış. :slight_smile:

Zeytinde mahsul iyi mi bari?

Bekir abi, arada sırada Kenan abi’ye de yağ çıkarttır zeytinlerden de boğazı yumuşasın…

Bak gıcık olup duruyor… :slight_smile:

valla şimdi ne yalan söylüyeyim bu yıl zeytinlerde yağ oranı yüksek neden zeytin suyunu erken cekti ve buruştu o yüzden suyu gidince yağı coğaldı halilbeyi ben internetten yani bu siteden tanıdım beklki ilk yıllarda yağ yakmışımdır sonra arkadaş olduk arkadaşlar yağ yakmaz sonra dost olduk ve şimdi artık yağada gerek yok

Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.
not bu yazdıklarım senin icinde gecerli kenan bey benim acımdan senin acından nasıl görünüyor bilmek isterim senide halil kadar seviyorum

Bekir, sağol.

Sevmek, sevilmek güzel de…

Ben zeytinde mahsul iyi mi yeteri kadar yağlandı mı diye soruyorum, sen neler yazıyorsun.

Boğazımın da gıcık olduğu yok, arada zeytinyağı içiyorum. :slight_smile:

ben icimden gecenleri yazıyorum sen işine yarıyanları al seningibi iki kelimede anlatamıyorum derdimi mecburen cok kelime yazıyorum

Bugün gün arılığımda dolaşırken ayağım, kaydı az kalsın düşüyordum; neden acaba.:smiley:

Bastığınız yere iyi bakın, zeytinin yağları yere damlamış.

Tırabzon hurmasının üzerine bastınızda ondandır mehmet abi.

Haklısın hocam, arılar uçuyor mu diye gökyüzüne bakarken, bastığım yere dikkat etmemişim.:smiley:

hurma ağacı kenarda kalıyor.:smiley:

Görebildiniz mi bari mehmet abi.

Mehmet bey,arılığınızın ortamı çok güzel cennet gibi bir yer.Allah her arıcıya böyle bir arılık nasip etsin.Ben dört yıldır arıcılıkla uğraşıyorum.Daha önce iki arılık yerini denedim.Ben İzmir’in Menemen ilçesinde arıcılık yapıyorum.100 kilometre çapındaki alanı defalarca ayrıntılı gezdikten sonra nihayet arılarımı 7 ay barındırabileceğim bir yer bulabildim.Bizim buralarda arıcının sermayesinin % 80’i gezmektir derler.Derleyip düzenleyip arılarımı buraya taşıdım.Düzenlemesi bitince inşallah resimlerim.

kenan bey görüyorsun senin yüzünden bunlar nasılda dalga geciriyorsun milleti benimle
heryıl cıkıyor şu zeytin yağ işi nerden cıkıyorsa nehmet abi gecmiş olsun verilmiş sadakaların varmış allahtan hürremden cok sadaka tağıttın ondan düşmemişindir burdan oraya zeytin yağ gitmez murat hocam zeytin yağı yere damlıcak gibi deyil bu yıl on tl kilosu birde ben yağ yaktığımı düşünmüyorum yapı itibarıyle yağ yakmayı sevmem abartmış olabilirim belki kıskananlarmı var acaba halit sen bastığın yere dikkat et boşver mehmet abinin bastığı yeri nerden gördün hurmaya bastığını