Korku dağları bekliyor.
Mehmet abi, canlı forumda şu ballığı bi anlat bize merak ettik…
Kuluçkalığın üstüne tam oturmamış, 9çerçeve ballık…
Tahtamı eksik geldide böyle bişey çıktı ortaya…
NOT:Şimdi yemekteyim, biraz sonra anlatırsan kaçırmayız…
Bugün damda bulunanları ihya etme zamanıydı.
http://imageshack.us/a/img196/1305/frh2.jpg
Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin.
http://imageshack.us/a/img27/3160/v4zq.jpg
Ara sıcakları verdik, bakalım kaç günde alacaklar…
mehmet abi bu poşetler önce gümlet sonra hüplet gibi duruyor ![]()
Önce gözleri doysun. ![]()
The biggest problem…
The nem…
Takip edeyim.
Mehmet abi herkes seni bekliyo!
Mehmet abi bizleride telaşlandırdın şimdi.
Kapak derinliği uygun olaydı; eğer bir o poşetler bir patlarsa arılar bu kez şerbette boğularak ölürler.
Kapak derinlikleri kurtarıyor Rüştü.
Kapattıktan sonra kontrol ettim akma yok.
Ama arılar deldiklerinde infilak ederse katliam. ![]()
Aç öleceklerine, tok ölsünler gibi olmuş
Abi bayram önce ful stoklu kovanı bayram sonrası yağmalanmış olarak buldum.Senin gibi kovana iki adet kayık şerbet ful üstüne 3 adet poşet ve ayrıca kek bir gün kapalı yerde uçuş deliği bıraktım.Bir hafta devam ettim sonra kovanı yerinden kaldıramadım.
Hatta arının sarmadığı iki çerçeveyi tam sırlanmış olarak geri aldım.Arı kuvvetli sayılırdı.
Böyle durumlarda yarım ballık kullanmak, gece rahat uyumayı sağlar.
üste ballık konulması halinde ısınmayı nasıl sağlayacak o koloni ?.. kalabalık koloni hadi belki… ya zayıf, kadrosu az olanlar ? ? ? ?
Kuluçkalık ile ballık arasına katlı olarak şeker çuvalı sarılabilir .
Zayıf koloniye bu kadar çok şerbet verilir mi ?
Ben söyleyeyim verilmez hatta yukarıdaki koloniye bile o kadar şerbet vermek risk, fakat hava soğuk
olduğundan ekşime derdi yok en azından.
Poşetle beslemede olabildiğince ucundan bağlamak lazım poşetin ağzını ki yatay konumda kapaktan
basınç almasın.Bu arılar için alabileceklerinden daha fazlasının akmasına sebeb olur.
Hem arılar sandığınızdan daha güclü yaratıklar değil yarım kat tam katta bile belirli sürede birşey
olmaz onlara…
Poşetlerin havası alınarak uçlarından bağlanırsa daha uygun olur.
Sıvı yayvan poşetin tüm yüzeyine dağıldığı için sorun olmaz.
Bu gibi sıkıştırılmış sıvılarda, özelliklede inçe poşetlerde patlama riski yüksek olur.
ya niye bu kadar kafa yoruluyor ki? Az az 2 veya 3 defada daha az doldurulmuş poşetlerle vermek dururken, bu kadar şişkin poşetlerle vermenin ne gereği var… ???
geçenlerde 4 çerçeve arıya poşetle koyu şurup verdim yaklaşık on dakika sonra kovan girişinden şurup akmaya başladı.
neyse ki fark ettim hemen kovan girişini hortumla yıkadım birazda kovan önüne şerbet akan bölümlere su göllendirdim ertesi sabah erkenden tekrar kovan girişini yıkadım yağma başlamadan engelledim
Doldurmadan önce poşetlerin alt tarafını da düğümlüyorum.