ALLAHIN izniyle çıkar bizim komşunun kavakta 3yıl yaşadı geçen yıl susurluk şekerfabrikanın orada kalın demir boruya girmiş birçok oğul vermiş işçilerden birısınden işittim
Aynı durum arkadaşın arazisine yakın bir direkte var,Arnavutköy de bende baharı merakla bekliyorum gecen yıl başaramadım almayı kovan dahi orada bekliyor.
Yabancı sitelerde izlediğim kadariyle böyle ağaç kovuklarına,çatı aralarına vs.yuva yapmış kolonileri fenni kovana aktarırken elektrikli süpürge ya da vakumlu bir alet kullanıyorlar.Aslında mantıklı ama dağ başında nereden bulacaksın elektiriği?Ya da şarjlı bir alet olabilir belki de.
Arkadaşım o arının bulunduğu kovuğun içine bir hortum aracılığıyla birmiktar naftalin koyabilirsen ve birazda duman verirsen arı oğul çıkargibi çıkıp bir yere konar onu sandığa alırsın bunu yavrusuz dönemde çıkartırsan iyi olur
Bahsetim direkteki arı kolonisi herhangi bir müdahale yapılmadan bu kışı da atlatı,geçen sene 2-3 çerçeve kolono gibi giriş çıkış mevcuttu geçen sene nazaran bu sene hemde bu aylarda çok kuvetlenmiş durumda 8-10 çerçeve görumunde nedenini anlayamadım.
derdi karnını arıyla doyurmak. etrafta çok pislik var diyorsun mustafa abi kesin arıları yiyor bence 35 cm ye uzanabilir belki.
takip etmek lazım.
geçmişte paylaştığın habere konu olmakta var bunun sonunda mustafa abi https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=11926.0