Arkadaşlar fazla aramaya gerek yok eğer motorlu bal süzme makınesi yapmak istiyorsanız mevcut bal süzme makınesine http://www.makinabizde.com/018-KW-1500-DDak-Elektrik-Motorlu-EV30-Reduktor,PR-2389.html adresine girip 250 TL 220 volt ile çalışan bir redüktörlü motor alın.Alacağınız motorun deviri 207 d/d dir normalde dakkada 200 devir yeterlidir.Devirini ayarlamak için elaktrikçiden 15TL bir adet dimmer alırsanız istediğiniz devirde makınenizi döndürebilirsiniz.Yardım için ( [email protected] ) yardımcı olabilirim.
Duydunuz mu bilmem Teyo dayının ölümü de şaka gibi olmuş.Nüfüsda hala hayatta görünüyormuş:)
Arkadaşlar 300 euro ya 4 lü ve daha üst(6lı-8 li)makinalara göre motor satılıyor tek yapmanız gereken makinanıza basitçe montelettirmek yakınınızdaki bir tornacı bu işi halleder.bendeki makina 8 li fotolarınıda ekleyeceğim gayet kullanışlı.
8 çerçeveli motorlu bir makineye sır açarak petek yetiştirecek cengaverleri çok merak ediyorum.
Arkadaşlar motorlu süzme makinasını iki sezondur kullanıyorum.Gerçekten işlerimizi çok kolaylaştırdı,herkezede tavsiye ederim .
Birkaç arkadaş birleşip rahatlıkla alabilir, ayrıca il tarım müdürlükleri tarımsal kalkınma projeleri adı altında %50 si hibe olmak şartı ile bu makinalara destek vermekte ,ben iki yıl önce bal süzme ,sır alma ve dinlendirme tankını aldım aslında çok prosüdürle uğraştık ama deydi.
Halil bey 8 li makinaya ben çok rahat çerçeve yetiştiriyorum yeterki sır bıçağınız iyi ,bileğiniz sağlam olsun.
Osman abi, sır var-sır var…
Yaklaşık 5 senedir sezonda 50 ila 70 teneke bal sağımı yopıyoruz ,nedense bıçak işi hep bana kalıyor ,insanın yapamayacağı iş yok bence , zamanla el alışkanlığı da kazanılıyor .
İnşallah bu sene sizide bekliyorum trakyaya hele sağım zamanı gelebilirseniz çok seviniriz.
Çok gelmek isterim. Ama bu yıl iş çok bizde…
Abi msj yeni gördüm iş başa düşünce yetiştiriliyor ayrıca 8 li ve motorlu süzme makinanız olunca marjinal faydalarını saymaya bile gerek yok (ister istemez insanın hayal gücünü zorluyor),rabbim bu mucitleri iyiki yaratmış.
http://img88.imageshack.us/img88/3790/1000883y.jpg
Bu Makinanın ana gövdesi.
http://img15.imageshack.us/img15/2752/dscf0597i.jpg
hüseyin abi
8 li olunca çok ağır oluyormu yani gezginci modeline uygun mu
bu sene Allah izin verirse bende bal süzme makinası alacağımda yavaş yavaş araştırma yapmakta fayda var
bence 8 liye hiç gerek yok 4 lü düşünmlisiniz
Manuel 4’lü…
anladım peki bazı modellerden bahsediyorlar çerçeveyi ters çevirmek gerekiyormuş. buna dikkat etmek gerekli mi ?
Ben 2 yıldır emanet olarak kullandığım bal süzme makinası 6 lı idi ve petekleri çevirme ihtiyacı olmuyordu
hangi model daha kullanışlı
Emaneti kullanmaya devam edin. >:(
maalesef devam edemiyorum Çünkü bal süzme makinası mersinin bir yaylasında evde sabit duruyor. Bu yıl Arılar Allah izin verirse Niğde bolkar dağları yolcusu
yani halil abi bence manuel 4 lü bu benm fikrim ben devrini kendim ayarlamak isterim.
Fotolarda görüldüğü gibi 8 li makinada çıtaları ön arka çevirme derdiniz yok,ayrıca motor üstten takıldığı için sağa ve sola olmak üzere 6 ayrı devri var dolayısıyla elle yapmanız gereken ayarları rahatlıkla yapabiliyorsunuz,taşıma işine gelince 4 lü makina kadar kolay değil ama en nihayetinde süzme makinanızı taşıyorsunuz tek fazlalık yanında en az 3 kw lık birde jeneratör taşıyacaksınız hepsi bu.
Ben moturlu makina almayı düşünmüyörüm .
Düşüncem belli bölgelerde bal süzme atelyeleri kurulabileçeği.
Hanı köylü ürettiği buğdayını değirmene götürüyör ordan ununu kepeğını alıyor ,karşılığında buğday veriyor.
Bir atelye açılsa orda sır alma makinası,moturlu bal süzme makinası olsa ,bizler ordan sıra alsak ve ballı çerçeveleri oraya götürüp birkaç saat sonra süzülmüş olarak alsak nasıl olur .
Yokmu bu fıkrımı gerçekleştirecek bir girişimci.