Murat AKIN Arılığı

Murat bey Maşallah.
İnşallah bizde sağ salim iyi kadrolarla sezona başlarız. ( biraz zor olacak kadrolar oldukça azalmış gibi )

Murat Hocam,
Allah nazardan korusun.İnşallah bizimkiler de böyledir.

Hocam yaza iyi çıkmiş görünüyor şimdiden bol kazançlar dilerim.

Murat hocam nice yıllar sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmen dileğiyle doğum günün kutlu olsun.

hocam allah cc bereketini artırsın sayılarını çoğaltmayı nasip edsin bereketli bir sezon nasip edsin inşallah tüm arıcı dostlarına

Murat hocam ,bereketli sezonlar dilerim .İnşallah emekleriniz boşa gitmez .
Pazar günü bende kendi arılıgıma gitmiştim .
Sonbaharda eşşek arılarından dolayı bayagı kovanım sönmüştü 7 kovan kalmıştı .
7 Kovanada taciz vardı ama en azından sagdılar .
Pazar günü bayagı kar vardı genede ,2 kovana baktım 2 side malesef sönmüş moralim bozuldu digerlerine bakmadım,
tamamen moralim bozulmasın diye .

Tüm forum üyelerimizin ve arıcıların kışı en az zaiyatla atlatması dilegi ile .

Maşalah tebrik ederim hocam çok güzel görüntü ALLAH bereketli etsi herşey gönlüce güzelolsun

Murat Akın hocam sağlık ve afiyet içerisinde sevdiklerinizle uzun ömürler versin cenabu Allahım.

Hocam nice sağlıklı mutlu yıllara.

Doğum günümü kutlamak inceliğinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ben profilde doğum günümü yazmamıştım.

Baktım üyeler yazmış, bende gerçek olmayan kimlikteki tarihi yazdım.

Neden gerçek olmayan:

Bizim doğum tarihlerimizde eğer babası resmi bir yerde çalışmıyorsa nüfus kimlik belgesini çok daha sonra çıkarılırmış oluyor.

Nedeni çocuk ölebilir denilir, biraz gelişsin akranları arasında ezilmesin denilir veya ihmalkarlıktan çıkarılmazmış.

Resmi yerde çalışanlar 10 tl çocuk parası almak için nüfus kimlik belgesi yılın son günü olsa bile günü gününe çıkarılırmış.

O zamanlar işçinin maaşı 40 tl civarı 5 çocuğu olsa 50 tl fazladan para alacak büyük para.

Neden eskiden çoğunlukla 5 çocuk oluyormuş onu yeri gelince anlatırım.

Böyle bir uygulama yakın tanıdığımda var gerçekte benden ay büyüklüğü var ama benim kimlik belgemin geç çıkmasından dolayı benden iki yaş büyük görünüyor.

Eski bir adetten dolayı çocuk doğumu önemli olduğundan Kuranı kerimin ilk yaprağına kayıt düşülürmüş.

Bundan dolayı benim gerçek doğum tarihim, ayı, günü, saatıyla, o tarihteki günüyle belli, benle birlikte üç kişi biliyor.

Eskilerin doğum tarihleri doğal olaylara göre isimlendirilir.
Koyunlar kuzularken, bağ bozumu, kasımın kırkında, kış ortasında, harmanda v.b. gibi.

Murat Hocam,
Sağlıklı günlerde bereketli sezonlar diliyorum.

Murat Hocam ben de 7 aylık doğmuşum, Babam normal gününde çıkartmış( 27 Aralık) dedem de ölmeyince 5 ay sonra karlar eriyince çıkartmış Ayaş’a inince :smiley: ( 25 Mayıs) 3 yaşına kadar iki cüzdanlı durduktan sonra dedenin dediği olmuş :smiley: :smiley:
Hangi gün olursa olsun, doğum gününüz mutlu olsun :slight_smile:

Saygıdeğer Murat Akın ağabeyime gösterdiği misafir perverlikten dolayı teşekkür ederim.

Kendisinden bir miktar arı aldım,yorgunluğuma ve gidilen yola değdiğini aslında arıcıların sık sık bir araya gelip tecrübelilerden faydalanmalarını daha iyi kavradım.

Arılıkların uysal verimli arılarını görmek daha bir keyf ve gurur kaynağı.

Ayrıca sardunyalar çok makbule gecti hocam yazlıkta kurumuş bizimkinler,senin verdiklerin denk geldi.

Tekrar teşekkür ederim.

Sayın Hocam,
Hangi gün olursa olsun doğum gününüz kutlu olsun. Daha uzun seneler değerli bilgilerinizi ve özenli iletişiminizi sürdürmenizi dilerim. :)

Murat Akın hocam sizden aldığım arılar kata zorluyorlar şu anda,uzun hasana şerbet hariçinde takviye vermemiştim,kat atmak için bir prova yapayım dedim,üç çerceve verdim üstte alttan bir tane aldım hemen sarıldılar kabarmamış cercevelere,durum başarılımı sizce.

Demek ki geç bile kalmışsınız.

Kuluçkalığı biraz daha rahatlatınız.

http://img543.imageshack.us/img543/8907/aarsat002.jpg

Sayın Mustafa Kemal Alkoç Beyin uzun hasanları alıp arabaya koyduktan sonraki sonraki hali.

Ahhhh sizin yanınızda körükçü olacaktımki ağabey ne iyi arıcı olurdum,bilmek dahi yetmiyor ustanın teçrübelerini yaşamak gerekiyor,inanın ağabey bunu o bir kaç saat içerisinde anladım.

Murat hocamla arı bakmak zevklidir.

Ben o zevki yaşayanlardanım.

Önce ikinize teşekkür ederim, beni yücelttiniz.

Benim sizden farkım yok aslında sizden çokta bildiğim bir şey yok.