Eveeet! Arıcılık kariyerimin ilk halkası. Hevesle başladım ama inşallah birşeyler öğrenir, öğrendikçe de zevk alırım. Hadi hayırlısı… Fotoğraflar için linkleri açabilirsiniz.
Hocam arılığınız hayırlı olsun görüntüler süper.kovan sehpasıda orjinalmiş .Resim yüklemek için formda neyi nasıl yapalım başlığı altında resim nasıl yüklenir başlığını incelerseniz daha iyi olur.mobil net. Kullandığım için linki veremedim. Kolygelsin…
Benim internet bağlantımda http://my.imageshack.us/ sitesi erişime engelli olduğu için google picasaya yükledim. Başka bir yerde internete girince sitede anlatıldığı şekilde yüklerim.
Örtü bezini ilk akşam kullandım. Hatta bir arkadaş koymuştu. Havalarda burada yeni ısındı. Bugün kaldırdım. Çatının rüzgardan uçtuğunu duymadım. Ama bazı kovanların üzerinde taş görmüştüm. Kovanım boyasız olduğu için sudan etkilenmesini önlemek amacıyla çatıyı sera naylonu ile iki kat katladım. Sonrada naylonun güneşten etkilenip çabuk yıpranmasın diye üzerine halıfleks parçaları koydum. Üzerine de taş bastırdım. Halıflekslerin uçmaması için.
‘Nasıl olsa havalar ısındı’ diyerek hiçbir şey koymadıysanız hata etmişsiniz…
Örtü bezi ya da örtü tahtasının ilk işlevi kovanı sınırlamaktır. Isı ile ilgili görevleri ikincil derecedeki görevlerdendir.
Bu gün arılarıma şöyle bir bakayım dedim. Uçuş tahtasına gelen arıların ayaklarında herhangi bir malzeme yok. Sortiler hep boşa gidiyor galiba. İlk gün arıları yeni kovanına alırken bazılarının ayaklarında malzeme görmüştüm ama…