NEKTAR VE POLEN KAYNAĞI ÇİÇEKLERİN BÖLGELERE GÖRE AÇMA ZAMANLARI

Bölgelere göre nektar ve polen veren çiçeklerin açtığı günleri yazarak bölgeler arasındaki farkları görelim.

Şu an Yalova’da gözle görülen hiç bir çiçek yok

Ne nektar ne polen veren çiçek görünmüyor.

izmir seferihisar bölgesinde bademler ciçek actı mandalina bahcelerinde ballı babalar kendin göstermeye başladı. arı ucabildigi zaman güzel polen geliyor.

Antalya Serik İlçesinde bademler ve erik ağaçlarında çiçek açmaya başladı.Polen akışı var.

Turgutlu’da badem ağaçları yer yer çiçek açmaya başladı, dün (merkeze 7 km. uzaklıktaki) arazimde şeftali ağaçlarının tomurcuklarının uçlarının pembeleştiğini gördüm. papatyalar yol boyu açmaya başlamışlar, muşmula yada yenidünya denen ağaçlar 10 gün kadar önce çiçeklenmeye başladı.

Çorum merkezde hertaraf kar bembeyaz .

Gebzede malta eriğinin ve kardelenlerin çiçekleri hala tamamı solmadı.

Kütahya beyaz örtüyle kaplı henüz tomurcuk bile yok

Mustafakemalpaşa,
Saat 12:16 ,hava açık arılar çalışıyor.
Ballıbabalar, sarı çiğdem ve adını bilmediğim sarı ve mavi renkli kır çiçekleri açtı.
Arılar güzel polen getiriyor.

Çorum,Laçin güney kısımlarda sarı çiğdemler çıkmış arılar uçuş için uygun sıcaklığı kolluyorlar

http://img259.imageshack.us/img259/6018/013pgk.jpg

hava sıcaklığı 11 C arı çok güzel hareketli fakat polen hiç yok, buna rağmen suya rabet fazla, bal açma zannedersem çok hızlı

Çankırı Bayramören ve Köylerinde Şu anki Kar 60cm Var Her taraf bembeyaz Arılar Ne Durumda Bilmiyorum

bergama şu an çok güzel.üç renk polen geliyor.turuncu,sarı,beyaz.beyaz bademlerden,sarı kara hindibağdan diye tahmin ediyorum.ama turuncuyu çözemedim.

Konya Hadim Korualan’da şu an kar kalınlığı bir metre, hiçbir çiçekli bitki yok.

ama turuncuyu çözemedim.
Ballı baba bitkisi var mı çevrede Bayram Ali kardeş.

Konya bozkır dere kasabasında kar var yalnız güney kesimlerde karın eridiği yerlerde çiğdemler tek tük çıkmış. Bugün iki tane gördüm. Arılar pek çıkış yapmıyor tek tük uçuyorlar.

Sivası söylemeye lüzum yok sanırım bembeyaz karlar altında gece -14 ler de gündüz 0 ile - 3 arası

Bu yıl kış daha etkili olduğundan şu anda açması gereken bir çok kır çiçeği açmadı.

Önceki yıllar bu tarihlerde bodur ballı baba. bodur yabani hindiba, yine papatya gibi çiçeği olan bir çiçek var onlar ve çiğdemler açardı şimdi yok.

Belki önceki yıllara göre daha geç açacaklar.

Böyle kışı soğuk geçen yıllarda bahar gelmeyecek gibi durur, birden bütün bitkiler uyanıverir.

Çiçekler açınca,bir hafta geriye baksanız herşeyin ne kadar çabuk değiştiğini anlarsınız.

kıbrısta erikler çiçek açtı heryer papatya çiçeği dolu ve birçok tikenli yabani bitkiler çiçek açmış durumda malum burda kar yok şu an gündüz hava sıcaklığı 15 derece civarı arılar bol miktarda polen getiriyor şimdilik herşey güzel…

http://img717.imageshack.us/img717/4909/ar2112portakaluygulama1.jpg

Bir söğüt. Açtı-açacak! Arılar çok ilgi gösteriyor.

Bahar keşfine çıkan işçi arılar, doğanın fotoğrafını çekip; ana arıya " yumurla artık" diyorlardır. Bu günlerde…

sakarya pamukova geçen hafta arılar polen taşıyorlardı, sonra tekrar kar yağdı, şu an kar kalktı bir iki güne tekrar hava ısınacak tahmini var, gözlemleyeceğiz