Nikotin muhabbeti

Kışın havaların açık olduğu günler ava gittiğimide bazen sigara yakınca bir arı çekilip geliyor çevreyi kontrol ettiğimizde yakınlarda ağaç kovuklarında bir koloninin olduğunu görüyoruz acaba sigara dumanı arıyı bi şekilde cezbedip yanınamı çağırıyor böyle soğuk günlerde

Akciğer kanserinden ölen eski sahibini arıyordur o… ;D

Desenize akciğer kanserinden ölen epey arıcı var memlekette

öyle demeyin arada bir dal içilen sigaranın tadına doyum olmaz
yanlız anlamadığım kışın ankaranın soğuğunda dışarı çıkmış arı tipi bizim bildiğimiz apis melifera mı?

Bir nefes için neler vermezdim,ama çok geç kaldım çok çok geç kaldım diyor tv de hanımefendi sigarayla savaşanlar adına,gözlerim doluyor her seferinde onun hislerini yaşıyorum acı ve pişmanlık gülüşü ise yıkıyor beni.

Ziya bey ,bir dal sigaranın tadından espiyiyle bahsetmiş olsanızda.

Maalesef içmiyorum, sanki yiyiyorum… Bırakmam lazım, o beni bırakmadan. Şu spotta geçen laf çok doğru: Sigara pişmanlıktır… PİŞMANIM AMA…

Merhabalar,
32 yıl sigara içmiş ve bırakmak zorunda kalmış biri olarak solunum testi yaptırmanızı (Sigara içenler) tavsiye ediyorum. Dr. sigaraya devam eder isem çok kısa bir sürede nefes darlığı yaşayacağımı söyledi. 9 aydır içmiyorum.
sağlıkla kalın

İnşallah biz de bırakırız.

30 yıl içtim.Bırakalı 3 yıl oldu.
Sigaraya alışmak inanın ki bırakmaktan daha zor.İlk sigara içişimizi hatırlayın, ne kadar öksürüp aksırdık.
Zar zor içmeye başladık , nalet olsun alışınca da tam 30 yıl sürdü. Bırakmak hiç te zor değilmiş dostlar.

Ben de bırakıyorum bu gün itibariyle. İnşallah.

Sigarayı bırakmak…

Bu ifadeyi kullanınca nefesim daralıyor…

7 yıl oldu dün itibarıyla, 8. yıla girdim ara vereli…

Ara vermek daha sıcak ifade geliyor bana…

Ara verdim deyin, daha kolay oluyor…

İlk sigara yakmak ile yakmamak arasında ince bir çizgi…

Ben o ilk sigarayı biraz geç yakmak istiyorum tekrar…

İlk sigarayı yakar yakmaz ilk işim Kısa 2001 Box almak…

Onunla devam ettik yine onunla başlarım…

Ama herkesin ara vermesini isterim.

bak bu yaklaşım daha iyiymiş ara vermek ben sigara bırakma polkinliğine gittim işlemleri yaptırdım ilaclar gelicek diye bekliyorum işallah şimdilik ara vericez ilacsız denedim zor olmadı

Yok daha neler.

14 sene olmuş, dolu dolu.

Ben sigaraya ara vermedim, bıraktım, bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü, kendimi sigarayla hayatımda hiç tanışmamış kadar uzak hissediyorum.

Ve bunu da, 27 sene bilfiil sigara içen biri olarak söylüyorum.

2000 yılından beri sürekli ara veriyorum.Sigara nasıl bırakılır tam bir uzmanı oldum istediğim an yıllarca içmiyorum.
Şöyle

ilk 2 gün dayana bilirsen ,2. eşik 7.gün, son eşik 1.ay bu bundan sonra daha da içmezsin bol bol patlıcan yemeği tüketin biriken paraya kendinize küçük veya büyük hediyeler alın çay vae kahveye bir müddet ara verin
Hadi kolay gelsin

Çok sigaradan konuştuk gideyim arıların yanında bir tane tüttüreyim canım çekti şimdi

benim babam 12 yaşında başlamış ve 45 yıl içmiş. en kötü 2 paket içerdi ve üstüne birde emekli olduğu için kahve alışkanlığı vardı. hiç unutmam ilk okul 4.sınıfa giderken sigara paketini kırıp yakmıştım. bu davranışımdan çok etkilendi ve bıraktı,17 yıl içmedi.ama sigaranın bıraktığı izler peşini bırakmadı,hastalandı.hani bayan televizyonda diyor ya sigara pişmanlıktır babamda çok pişman oldu ama fayda etmedi.sonunda geçen yıl koah hastalığı yüzünden vefat etti. çok şükür 29 yaşındayım hiç içmedim. içenlerede tavsiyem iş işten geçmeden bir an evvel bırakın sigara hem sağlığa hem cebe zarar.

Allen Carr ’ ın sigarayı bırakma kitabı var.İnternete düşmüş hali de aşağıdaki linkte.Bırakmayı ciddi olarak düşünenler vakit buldukça okuyabilir,faydası olacaktır.Ben bunu okurken bıraktım.Yarısını ancak okudum,geri kalan kısmını da hiç merak etmiyorum artık :slight_smile:

http://www.hicrandergisi.com/sigara.pdf

Reklam yapmayalım lütfen

Bu linki acın sabırla okuyun lütfen.ığğğğğğğğğğ ağız kokusu ığğğğğğğğğğğ ba gam ığğğğğğğğ sporsuzluk ığğğğğğğ pis sigara kokusu .

sigara bırakma konusunda şuanda fiyatı 100-150 tl civarı olan bir ilacı devlet hastaneleri sigara bırakma poliklinikleri ücretsiz olarak veriyor.daha doğrusu para ile satılan reçete ile alamadığımız ilacı temmuz sonuna kadar sağlık karnelerine yazdırıp ücretsiz alabiliyorsunuz.bu konu ile ilgili bırakma düşüncesi olanlar ay sonuna kadar müracatlarını yapsınlar.ilaç her kişide aynı etkiyi göstermeyebilir ama 2.ci kutuya gerek kalmadan sigarayı bırakanlar olduğunu duydum.

Saygılarımla

2011 yılbaşından beri sigara içmiyorum.
Sigara ; Bağımlılık değil, alışkanlıktır.
Ayrıca sigarayı bırakma olayını poliklinik, ilaç, vs ye yüklememek gerekir.
İlk önce kendimizi inandırmamız gerekli sigarayı bırakacağımıza…
Sigarayla ortaokul yıllarında tanıştım. ve son 3 - 5 yıldır günde 2 paket içmeye başladım.
Son zamanlarda sigaradan çektikçe iğrenip kusacağım geliyor ve ben daha da fazla çekiyordum.
Temmuz 2010 da karar verdim bırakmaya… Kendime ve çevremdekilere hep söyledim " Yılbaşında sigarayı bırakcağım " diye…
Yılbaşına kadar hiç azaltmadan günde 2 paket içmeye devam ettim… Ve yılbaşı gecesi son sigaramı içip uyudum…
İlk 10 - 15 gün baya bi istek oluyor ama zamanla azalıyor… Şuan canım içmek istemiyor.
1 hafta önce filan köpüklerin birine bakmak için körük yakmak zor geldi… Ben de abimin yarım sigarasını kullandım ;D
2 defa çektikten sonra başım dönmeye başladı… Sonra düşündüm kendi kendime… "ben bu sigaradan 2 paket nasıl içiyordum? " diye…