Hayirli geceler oğul ariyi yuvarlak 17 çerçeveli kara kovana aktarımı nasıl oluyor ben ariya yardimci olmak için 4 cemberine kabartilmis petek taktım ama bunun asıl aktarım şekli nasıl oluyor
Eğer oğul arı dediğiniz normal kovanda ise şu an
Ben böyle bişey yapacak olsam
kovanın önüne bez sererim,arıları bu beze azar azar silkelerim
içeri girmeye başladıktan sonra diğer çerçeveleride silkelerim.
daldan alıpta koyacaksanız direk içine silkeleyin olsun bitsin bu iş.
ama 17 çerçevelik kara kovan, oğul arı için biraz fazla büyük.
Kara kovanınız aslında bildiğimiz geleneksel tip karakovan değil galiba (çerçeve sayısı verdiğiniz için)
O zaman bu kovanın hazırladığınız 4 petek takılı çerçevesinin arkasından bölme tahtası mantığı ile arıyı sıkıştıracak bir düzeniniz olmalı yada yapmalısınız.
Daha sonra arı geliştikçe bölme tahtasını arkaya doğru açarken çerçeve ilave edersiniz.
Bu arada arıyı daha kovana koyamadığınızı unutmuşum özür dilerim
Bu konuda İbrahim beyin belirtiği yöntemleri uyguladığınızı varsaymış olayım.
Bu gün dalda olan ogulu kara kovanima silkeledim haziraldığım petekleride kavanin giriş deliği tarafına yerlestirdim fakat Son kontrolünü yaptigimda arı buraya değilde kovanın üst kapagina ve arka taraftaki boş cemberlere sardigini gördüm bunun için acaba yanlış birseymi yaptım diye konu açtım
İç alan geniş olunca arının nerede duracağını biz yönetemiyoruz işte.
(BÖLME TAHTASI) konulu mesajımı atlamadınız inşallah
Kısmetse yarın tekrar bi düzen veririm inş geçen yıl böyle başarısız bir deneyim yaşadım inat ettim tutturana kadar devam inş arilarim 2 gün sonra firar etmişti geçen sene
Zafer abi ilk işim o yarın kismetse
O kovanlar teknik arıcılık için gereksiz bir uygulama.
Balmumu yeme alışkalığı hala devam ediyor olması kötü.
Hala daha Karakovan balı denilince akla siyah petek geliyor olması da ayrı bir komedi
Bir Damacana balı 100 liraya kabul eden mantık ile siyah Pete ği Karakovan balın birinci şartı zanneden mantık aynı(Tüketici açısından)
Bilinçsiz bal tüketicisi mağduruyuz ülke olarak.
Geleneksel arıcılık kovan kontrolü, besleme, petek takma gibi unsurları barındırmadığı için arıcının kolayına gelen bir sistem bana göre
Yapana saygım sonsuz elbette
Karakovan balı uretimim ticari amacli olmadığı için sıkıntı yok zafer bey tamamen doğal olarak üretim yapacağım kendime
Bölme tahtasıyla ilgili bir konu varsa linkini atabilirmisini zira forum aramasında sadece bu konu çıkıyor