Ogul kontrolu

Murat Akın bey benim 10 çıtalı arım yaşlı anayla ilk ogul a gitti şimdi ise 1 2 gün içinde 2ci ogul u bekliyorum… 2 ci
oguldan sonra ogul a gitmemesi için ne yapmalıyım… bu arada ilk ogul aşağı yukar 4 çıta felan… bundan sonraki ogul kaç çıta olur… ikinci ogul alındiktan sonra 3. Cü ogullama olurmu 3.cü ogul olmaması için ne yapmalıyım …şimdiden
teşekkür ederim

Sayın Gulbey;

Soruyu Murat Akın hocama sormuşsun ama ben Murat hocamın yükünü hafifletmek adına dilimin döndüğü kadar cevap vereyim.

Kovan senin önünde bizler kovanı görmüyoruz.

Kovan kapağını aç.

Oğul vermesini istemiyorsan, fazla memeleri temizle en iri ve gösterişli memeyi bırak.

İkinci oğul kaç çerçeve olabileceğini kimse görmeden kestirmez.

2 çerçevede olabilir 3 çerçevede.

Oğul versin istiyorsan oğlu kaçırmam alırım dersen bekle versin.

Meme temizliğide sonra yap.

Ama bu oğullar bölgenin bilemem ama çok iyi besle sende bizim yoreye göre bal zor yapar.

İyi beslersen kışı çıkarlar.

Mümün bey öncelikle cevabin için teşekkür ederim… şurasını anlamadım diyelimki 10 çıtalı kovanda 1.ogulda kovanda 6 çıta arı kaldı 2.ci oguldada diyelimki 3 çıta ogulladı… bu durumda kovan içinde geriye 3 çıta arı kalıyor… ben bu durumda ana memelerinin hepsini yok ettiğimde o geriye kalan 3 çıta arı nasıl ana yapacak içinde kurtcuklu yavruda yoksa tabii kalan 3 çıta ana memesiz arının durumunu anlayamadım… acemiyim tam ifade edebildimmi bilmiyorum.

Yukarıda gayet net yazıyor.

Ana memesiz bırak demiyorum.

Aynı şeyleri defaten yazmamışım.

İlk oğul 4 ÇERÇEVE

1. oğul 3 ÇERÇEVE

3 . oğul 3 ÇERÇEVE

Geriye hiç ÇERÇEVE kaldı olmuş.

Tamam zayıflar ama bu kadar olmaz, doğan arılar var sonuçta yine 4 - 5 ÇERÇEVE arı olacak ama ondan bu yıl alman zor,

Eğer yeni arı ailesi istemiyorsanız Mümün Bey’in dediklerini uygulayınız.

Mümün bey ve murat bey cevaplarınız için teşekkür ederim.