oğuldan oluşan kovanları birleştirmek istiyorum...hangi prensipleri tavsiye eder

dostlarım 20 adet kovanım aşırı beslemenin ve iklim-flora güzelliğinin tesiri ile resmen oğul fabrikası oldu.Kıbrıs Arıcılar birliği başkanı Kırata Kasapoğlu şubat sonunda bu yıl oğul ve bal yılı olacak demişti.Gerçekten öyle oldu 20 kovan oldu 63 kovan…oğula çıkmayı engellemedim düzenli olarak takip ettim oğul aldım…ancak oğullar irili ufaklı…şu an 6 çerçeveli olan da var 1 çerçeveli olan da…bunları birleştirmeyi ve kovanı bala hazırlamayı düşünüyorum…oğul birleştirilirken genel prensiplere uyayım mı yoksa farklı teknikleri var mı?..saygı ile

sinek teli veya gazete kağıdı yöntemi ile birleştirin bence ,
bu arada birleştirdiklerinizde açığa çıkan anaları da ufak strafor kutularda beslemeye devam ederseniz onlarda olası ana kayıplarında istepne görevi görürler

Birleştirmek yerine kapalı, çıkmak üzere olan çerçeveler ile destekleme yapılsa nasıl olur? Zayıf arıların bu tarz çerçevelerini bala çalışacak kovanlara destek yapabiliriz. Hem daha kontrollü gider hem riski daha az olur diye düşünüyorum.

Merhaba anamurlu ben küçük olanları birleştiriyorum,her iki kovana parfum sıkıp 15-20 dakika bekletip birleştir hiç sıkıntı olmuyor,anayıda ayırmana gerek yok,kötü olanı öldürüyorlar iyi olanla yola devam,kolaygelsin.

Teşekkürler dostlarım