Zaman zaman teknik olarak kaderine terkettiğimiz oluyor malesef sosyal medya yaygınlaşıp, çoğunluk Facebook gibi platformlara kayınca buralar biraz dutluk oldu malesef.
Konuya yine açmış olduğum başlıktan devam etmek istiyorum.Öncelikle bugün oksalik asit buharlaştırma yapıp kovanlarıma uyguladım.Ancak dikkatimi çeken konu aparat ilk 6-7 uygulamada mükemmel duman verirken sonraki uygulamalarda buharlaşma oluyor ama duman çıkmıyor veya çok az çıkıyor aparat ucunda tıkanma olmadı.Tahminim aparat ısındıkca asitinde buharlaşma oranı artıyor.Bu ilk uygulamam olduğu için aparatı soğutmadan 11 tane kovanıma uygulamaya devam ettim.Merak ettiğim konu ise; aparattaki buharlaşma miktarı (Aparat ucundan çıkan duman) azaldığında aparatı soğutup mu devam etmeliyim. Yoksa hepsine sıradan devam mı etmeliydim? Her zaman herkse söylerim yapılan ilk uygulama ilk yöntemde hata kusurun önemi yoktur. Önemli olan sahada uygulama yapıp canlı olarak görmek sonra kusurları gidermek .
sevgili kardeşim arama yerine ‘’ oksalik ‘’ ya arat. buharlaştırma ( aslı süblimleştirme) ile ilgili yaıları baştan sona okuyunu…soğutup deneyini…klavye malum harfi ya…mıyor.pürmü…ün alev ayarını değiştirerek deneme yoluyla uygun ısıyı bulunu… ben de de bu sorun olmuştu. saygılar.