Herkese merhaba oksalik asit buharlaştırma için gaz maskesini nereden bulabilirim?
hırdavatçılardan bulabilirsiniz sanırım
Hocam bu konuda Sayın Mehmet GENÇÜNAL beyden yardım almak en doğrusu, asit ve gaz için uygun maskeyi o çok iyi biliyor…
ezzacı salih bey siz mehmet gencünal ağbiye ulaşın o size hem bilgi hem adres verir
Arkadaşlar oksalik asit buhar uygulaması ve formik asit uygulaması yaparken kullanılacak maskeyle birlikte organik asit buharına karşı koruma özelliği olan filitre kullanmak gerekir.
Bu maskeleri internet üzerinden satış yapan sanal hırdavat mağazalarından temin edebilirsiniz.
Benim ve bazı arkadaşların kullandığım maske 3M marka.
Modeli 6000 veya 6200. yarım yüz maskesi.
Kullandığımız filitreler 6057 kodlu ABE1 koruma faktörlü.
Fiyatlar kargo bedeliyle birlikte, 75.00 - 82 TL arasında değişiyor.
http://www.isguvenlikmarket.com/
En son alışverişimi bu siteden yapmıştım, kargo alıcı ödemeli çalıştıkları için 82.00 TL 'ye maloldu.
Bunun dışında Bursa’da fuarda gördüğüm bir başka marka maskenin filitreler dahil kargo hariç fiyatı ise, 18 EURO + KDV.
Bu maske de yarım yüz maskesi diye geçiyor.
Modeli:Drager X-plore3300
Filitrelerin koruma özelliği A1B1E1K diye geçiyor.
Filitrelerin koruma faktörü 3M’ den fazla.
Siparişte, organik asit buharına karşı kullanacağınızı muhakkak belirtin.
Bu maskeden almak isteyen arkadaşlar için firmayla görüştüm, isteyen olursa ödeme havalesi yapıldıktan sonta Türkiye’nin her yerine gönderim yapabileceklerini söylediler.
İletişim bilgileri:Proses iş güvenliği san ve tic ltd şti.
Telefon:0 224 24076-77-78
Veb adresi:www.prosesisguvenligi.com
Aynı firmada asitlere ve kimyasallara dayanıklı eldivenler var, 1,5 EURO+KDV.
İletişime geçtiğinizde muhakkak bu eldivenlerden de edinin, formik asit uygulamasında gerekli olacak.
İki modeli var, ben küçük olanı almama rağmen parmak uçlarında biraz boşluk kaldı.
Ona göre değerlendirme yapın.
Her iki marka da, bizim işimizi mükemmel görebilecek özellikte.
Teşekkürler.
arkadaşlar asit uygulucak arkadaşlar lütfen kurallara göre uygulasın son pişmanlık fayda etmez
bana bişey olmaz mantığını bırakalım ciğerlerimiz hasta olmaz hasta olduğunda acımaz anlaşılması zordur acıdığında ise dortora dahi gitsen duyacağın şu geckalmışın nerdeydin yapılacak birşey kalmamış böyle bir sonuc herkezi üzer lütfen kimse üzülmesin
herkez maskesini eldivenini gözlüğünü kullansın
Bu gaz maskelerinin içerisinde bir kullanımlık karbon varmış acınca kullanmak gerekiyormuş aklıma takılan karbonların bir zararı olurmu?
Mustafa bey filitreler açıldıktan sonra 3 ay kullanım süresi belirlenmiş.
Kapalı hava almayacak şekilde muhafaza ettikten sonra bizim kullanım şartlarına göre(yoğun buhara maruz kalmadan) daha uzun süre kullanabiliriz.
Filitre içersindeki buharı süzen maddelerin özelliğini kaybedip doyma noktasına gelemesi epey zaman alır.
Kullanım esnasında oksalik asit buharını soluduğumuzda az da olsa rahatsızlık hissediyorsak, filitrelerin değişim zamanı gelmiş demektir.
Ağabey benim merak ettiğim karbon aktif hal alıyor,satıcı yanıcı derken aktifliğinden bahsetmek istedi sanırım ,karbon solunmasının bir zararı olabilirmi düşündüm.
Eğer varsa karbonun bir zararı, zaten acık havada etkileyici bir gazdan dikkatlice uzak durarak calışırken yüzü maskeleyen bir korunaklada koruna bileçeğimizi düşünüyorum.
Karbon dediğin şey kömür.
Kömürün en büyük özelliği koku giderici olması, içersinden geçen havanın zararı olmadığı gibi, bu filitreler içersinde esas koruma sağlayan farklı maddeler var.
Bunun içeriğini bilmemize gerek var mı bilmiyorum.
Neticede insan sağlığına uygun işlevi var.
Filitre ömrünü doldurduğunda kendisi zararlı hale gelmez.
Doygunluğa ulaştığında filitre görevini yerine getirmediği için sadece koruma görevini yapmaz.
Mustafa abi, siz de maske var mı?
Mustafa abi, siz de maske var mı?
Var ,80 tl lik olandan değil 10 tl lik olandan.Ondan bahsediyorum işte perşembe pazarındaydım cuma günü,80 tl içinde karbon var tek kullanımlık ilk etapta pahalı sonra filitreler yanıcı gibi bahsedince satıcı sorma gereği duydum size çünkü aktif halde olan bir şeyse oda kimyasal diye düşündüm.
Mustafa bey sağlık bizim, cebimizdeki para da bizim.
Ne için harcayacağımıza kendimiz karar veririz ve bildiğimiz konuda düşüncelerimizi ortaya koyarız.
Hiç birşeye gerek yok, basit yöntemlerle bu işi çözersiniz desek, biliyorum ki sevinecek çok arkadaş var.
Hiç kimse bizi kendimiz kadar düşünmez, bundan emin olabilirsiniz.
Mustafa Bey,
Kömür ya da karbon için kullanılan ‘‘aktif’’ sözcüğünün özel anlamı var.
Açıklamaya kalksam hata yapabilirim. Araştırmak gerekiyor.
Bazı özel kömürlerin çok küçük zerrecikler haline getirilmesiyle süzme; süzerken ‘‘içinde tutma’’ özellikleri artırıldığı için (aktif hale getirildiği için) ‘‘aktif’’ dendiğini düşünüyorum.
Mustafa Bey,
Kömür ya da karbon için kullanılan ‘‘aktif’’ sözcüğünün özel anlamı var.
Açıklamaya kalksam hata yapabilirim. Araştırmak gerekiyor.
Bazı özel kömürlerin çok küçük zerrecikler haline getirilmesiyle süzme; süzerken ‘‘içinde tutma’’ özellikleri artırıldığı için (aktif hale getirildiği için) ‘‘aktif’’ dendiğini düşünüyorum.
Heh işte abim,bana tercuman oldunuz.
http://img846.imageshack.us/img846/2579/ar2011102.jpg
DragerXPlore3300 Yarım yüz maskesi
ve
Drager A1B1E1K1 Filitresi (Özel ambalajında)
http://img40.imageshack.us/img40/3306/ar2011082.jpg
A1B1E1K1 Filitreli yarım yüz maskesi,
Gözlük,
Eldiven.
arkadaşlar asit uygulucak arkadaşlar lütfen kurallara göre uygulasın son pişmanlık fayda etmez
bana bişey olmaz mantığını bırakalım ciğerlerimiz hasta olmaz hasta olduğunda acımaz anlaşılması zordur acıdığında ise dortora dahi gitsen duyacağın şu geckalmışın nerdeydin yapılacak birşey kalmamış böyle bir sonuc herkezi üzer lütfen kimse üzülmesin
herkez maskesini eldivenini gözlüğünü kullansın
Sayın Bekir ARSAN arkadaşımızın bu mesaj içeriğini birçok kez tekrarlıyor.
Bekir’i seven, onu üzmez… Dersek daha çok etkili olur.
Uygulamada yardımcı eleman da aynı tedbirleri alması yönünde tavsiyelerde bulunalım.
Gerekli tedbirlerin alınmadığı uygulama fotoğraflarını yayınlamayalım.
http://img40.imageshack.us/img40/3306/ar2011082.jpg
A1B1E1K1 Filitreli yarım yüz maskesi,
Gözlük,
Eldiven.
Sn salim esen gözlük ve maske uygun ama elinizdeki eldivenler tek kullanımlık plastik eldivenler .aparatın ısınan parçalarına dokununca eriyip elinize yapışma ihtimali var.onada dikkat edip sıcağa dayanıklı eldiven(demircilerin veya kaynakçıların kullandığı) kullanırsanız daha güzel olacak.uygulamalarınızda başarılar varroasız günler diliyorum.