Ömer Faruk KARABACAK Arılığı

kümes hoş ve emek edilmiş görünüyor,elinize sağlık,ama çatı meyili arkaya doğru olsaydı daha iyi olmazmıydı,akacak su kümesin arkasına doğru akardı…ama yine hoş bir görüntüsü var…

Çok sağolun abilerim bunun içinde tavukdan ziyade civcivken bakıyor ninem sonra buyuk kümese alıyor 10 15 civciv girse yetecek bize tabi girermi bilmem ben doğaçlama

yaptım bilmeden çatısına saç çakacağız daha amma genelde kuruluk da duracak yağmur için sıkıntı olacagının sanmıyorum ben yüksekligi ve eğimi sıcaklık için bu şekilde

yaptım amma doğrumu yaptım bilmem :wink:

Tenkit deme, uyarı dersen iyi olur.

Civciv kümesi düşünce olarak güzel ama bir sorun var.

Böyle kümeslerde civciv yakalamak için en dip köşesine kolunuzun ermesi gerekir.

Kolunuz ermiyorsa Kümesin yüsekliğini ve kapı genişliğini artırman gerekir.

Yok Murat Hocam ne demek dedemde aynı dediğinizi dedi fakat elimizdeki malzeme gereği bu kadar yükseklik oldu eğer köşelere erişemezsek altına tuğla koyar erişiriz dedi :slight_smile:

Ustalar nasipse şimdi arıları almak için köye gidecem bir ihtimal bugun alabilirsem arıları nasıl bir işlem yapayım bugun elimizde anası

yumurtlayan belli sayıda kapalı yavrusu olan 4 kovan var iki adet ham petek gireyim diyorum vede 1.5 /1 500 gr şurup ile besleyeyim diyorum

koloniyi tavsielerineze ihtiyacım var köyde ara ara kontrol edecem verilen tavsiyeleri .

Sayın Ömer Faruk KARABACAK:

Bulunduğu arılığa yeni gelmiş arılı kovanlar hemen açılıp kovan karıştırılmaz.

Murat hocam

Uyarınız için çok teşekkür ederim hocam Allah Razı Olsun. Dün gittim kovanları aldım ve arılığı yapacağımız yerin ön tarafına yerleştirdim. Önlerine birer dal parçası koydum

arıları aldığım yerle bizim arılığın arası 3 km kadar arılar eski yerine gitmesin diye uygulamayı yapan arkadaşların iletileriden yola çıkarak bu işi yaptım. Arıları yerleştirdikden

sonra 1 - 1 oranında 500 ml olacak şekilde şerbet ayarladım ve kayık şerbetliklere verdim. Hiç kurcalamadan kapattım. arıların iki tanesi 5 çerçeveli iki tanesi 6 çerçeveli

büyük ihtimal Antalya da bölünmeler vede ırkı karniol. Bundan sonra Halil B. nin petek kabartma iletisine göre mi petek gireyim yoksa temmuzdaki sezona yetişecek şekilde

nasıl petek girme mi tavsiye edersiniz ??

https://i.hizliresim.com/GBaz5y.jpg

https://i.hizliresim.com/z394YB.jpg

https://i.hizliresim.com/O0mMB0.jpg

https://i.hizliresim.com/Jam26q.jpg

Arıların arka tarafına Allah nasip ederse 2 metre en 10 metre boyda kapalı bir arılık yapacaz, folara uygundur sanırım arı için Murat Hocam arka taraf dağ ön taraf görüldüğü gibi

yayla.

Arılık yaparken kovanların arkasında kolayca gezilecek kadar boşluk olmalı.

Çatı saçaklarını düşünürseniz 2 metre genişlik yeterli değildir.

Arılığın bir ucunda arıcı için veya arı malzemeleri koymak için oda olmalı.

Tamam hocam dediğiniz gibi arkada gezinecek yer olması çok önemli.

Dün babamla beraber yeni arıların ilk kontrollerinin yaptık iki tanesinde 5 cerceveninin 3 u ful kapalı yavrulu fakat diger iki kovanda 1.5 cerceve anca kapalı yavru var. Sanırım bu

kovanların kendinin toparlaması için 1 aya ihtiyacı var :frowning: Artık bu sene acemilik dönemi olarak kabul edip seneye hazırlanacaz durum belli oldu havalarda kötü gidiyor. Dün tüm

kovanlara yarım litre şurup verdik babam iki gün sonra gidip tekrar şurup verecek artık düzenli besleyeceğiz arılarda hiç stok olmaması dikkatimi çekti bu normal mi ?

İki adet plastik taban aldım üzerine kuluçkalık vede kapak ayarlayıp iki arı daha almayı düşünüyoruz. Bu sezon baldan ziyade arıları geliştirip bölme yapabilirsek karlı sayacağız

kendimizi.

1 tanede 10 çerçevelik bir kovan arı alsaydınız balda yerdiniz.
aldığınız kovanların anası hakkında bilginiz var mı

Anası var mı yok mu olarak mı yoksa ırk olarak mı hocam ?

Dün gittiğimizde hava kararıyordu vede cocugu hastaneye götüreceğim için sadece serbet verdik vede cıtaları kontrol ettik fakat kovanlar çok sakindi gözümüze günlük yumurta

hiç çarpmadı amma kovanın birinde ben ana arıyı gördüm diğer üçünde pek bakmadık fakat babam carşamba günün sabahtan gidip ayrıntılı bir kontrol yapacak.

yaşlıysa kışın yolda bırakanilir sizi

Usta yaşını bilmiyorum amma sorarım öğrenirim olmadı değiştiririm analarının :wink:

Abicim hep yorumlarını okuyordum .arılık açmışsın Hayırlı olsun .Şu kullanıcı adinida değiştirsen harika olacak.
Bereketli olsun inşallah .
Kışın yaşlı ana sıkıntı .imkanın varsa kendi analarını üret istetme kenarda dursun

Yeni arılığınız hayırlı bereketli olsun.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok sağolun iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

Ana arı üretimine başlıyacam Allahın izniyle arıların biraz güçlenmesi 10 cerceve olmasının bekliyorum ana arı çiftleştirme kutusu yaptım 5 adet bir 5 tane daha yapacam ve 10

adet ana üretmeyi planlıyorum deneme amaçlı şimdilik öğrenmelik. Bunun yanında bölme yapıp farklı cins analarla da bölgemde bir test sürüşü yapmak istiyorum 3-4 farklı ana

ile biraz havalar düzelip de arılar palazlanmasının heyecanla bekliyorum :wink:

Vede hemen kullanıcı adımı değiştiriyorum :slight_smile:

Sonunda bir ismimi değiştireyim dedim bir gün forma giremedim amma karabacak yaptım umarım buda sıkıntı olmaz.

Dün babam arılara surup vermeye gitti malum zayıf koloniler desteğe ihtiyacları var havalarda cok kapalı ve yağmurlu gidiyor bu aralar.
fakat ayın 21 de verdiğimiz şerbet ile yanına duvarın içine iki güçlü olana birer ham petek girmişdik

evet 6 cerceve arılara ham girilmek önerilmiyor fakat elimizde kabarmış petek yok olanlarda 20 senelikimha ediyoruz

velhasıl pazar günü girilen petekleri kabarttıklarının söylüyor babam iki taraflı olarak el kadar arı toplululğu ile kabarttıklarının vede 4 gün öncekine göre çok barız gelişim gösterdiklerinin söyledi.

gözle görülür bir fark varmış artık bende hafta sonu gidince bakarım.

Daha önce demiştim:

Cümleleri bölme, nokta koyunuz.

Biraz düzelttim.