piyasada 304 kalite 4'lu makine yok

Değerli arı ve arici dostları; internetten normal fiyatıyla ve taksitle alabilecegim 4’lu 304 kalite çelikten imal süzme makinesi bulamadım. Ya urun yok ya fiyatlar fahiş. En son dibi konik olan makinanın imalathanesine ulaştım. Reklam olmaması adına yazmiyorum ama oranin ilgili ve yetkililerini cogumuz biliyoruz. 8 güne ancak stoğa gireceğini soyluyorlar. Adres bâbında yardımcı olabilir misiniz acaba?

Ufuk bey selamlar bende bu sene bal süzme makinesi almaya karar verdim.Piyasada gördüklerim yerli malı olanlar ya fiyatlar yüksek yada işçilik kalitesizdi.Plastik taban üreten firmanın ithal ettiği süzme makinesinden aldım.kazan ve sepet dahil 304 kalite malzemeden üretilmiş.işçilik olarak nispeten diğerlerine göre daha düzgün.Musluk plastik onu metal olanla değiştirdim.

Cevabınız için teşekkürler Mert bey; anladığım kadarıyla siz 977 liralık olanı almışsınız. Güle güle kullanın. Peki sağım yaptınız mı, çerçeve- sepet uyumsuzluğu, balans problemi vs. sıkıntılar var mı? Teşekkürler…

Rica ederim,Teşekkürler.Balları makinede süzme yaptım ve herhangi bir problemle karşılaşmadım.Çerceve konusunda sorun yaşamadım.standart ve dar çerceveli peteklerin sorunsuz süzmesini yaptım.Balans konusunda dikkat edilmesi gereken karşılıklı konulan çercevelerin yakın ağırlıkta olması gerekli.3 çerceve ballı idi bir çerceveyi kazandan çıkarmayı unutmuşum.Birden makine yerinden oynamaya başladı.4.Boş çerveyi çıkardıktan sonra problem gitmişti.Sadece 2 çerceve koyarak makineyi denedim,balans yapmadı.

4 lü 977 tl bile pahalı,banada lazım ama bukadar pahalıya alamamnerden alabiliriz,3 lüde olur benim için,kaç defa yayık makinesinden bir tane yapmayı düşündüm,belkide yaparım bufiyatları gördükten sonra…

Piyasada uygun fiyatlara plastik süzme makineleri bile var.Tercih edilebilir’mi?2 sene sonunda sağı solu karıncalanmış(pas)403 kalite yerli süzme makinesini görünce bütçeyi biraz arttırmak durumunda kaldım.10 sene sorunsuz kullanabilecegimi söylediler.Görecegiz.

403 kalite dediğiniz makine kromdan imal edilmiş olmalı

krom paslanmaz dolayısı ile size satılan makine krom değildir.

zira iki senedir 403 kalite yerli üretim 4 çerçeveli krom süzme makinesi kullanıyorum

boyalı aksamlarında çarpmalardan kaynaklanan çizikler haricinde ilk günkü gibi duruyor herhangi bir deformasyon yok

403 değil böyle alaşımlı saç yok.

430 paslanmaz çelik saçtan yapılan bal süzme makinesi sacı 320 serisi saçlar kadar kaliteli değil ama işimizi görür çünkü balı içinde bekletmiyoruz.

400 serisi paslanmazlarla 300 serisi paslanmazların içinde alaşım olarak krom ve nikel oranları farklı, ama her ikisi de paslanmaz.
Biraz konumuz dışında ama: asıl önemli fark her ikisinin kristal yapısı farklı.

430 serisi paslanmazdan yapılmış makineniz varsa: işiniz bitince temizleyin, kurulayın kenara kaldırın yıllarca kullanırsınız.

Sayın Hocam; ihtiyacımı görecek olan makine sayenizde kafamda biraz daha şekillendi. Teşekkürler.

Ben geçen sene istanbul firması almıştım murat hocamın dediği gibi güzel kullanıp temizleyip kuruladıktan sonra pek sorun görünmuyor.Yalnız 4 lü düşük olanlardan değilde bi üstü var içi boyasız kaplama olanlar onlardan almıştım plastik musluk ama pek sorun değil .Sadece yandan musluk bal kalıyor dibinde birşeyle almak gerek o balı .Birde kapakları şeffaf güzel ama makinan orta kısmı dişli yerleri tam kapanmıyor içinde bal bırakırsan yada ara verirsen içine arı böcek girme şansı var.

Yandan yapılan bal boşaltma musluğunun biraz yüksek olması konstrüksiyon gerekliliğinden.

Sağlamlık ve titremeyi önlemek için yapılan gövde alt kuşağının ayaklara sağlam bağlanması gerekiyor, bu yüzden delik biraz yukarıya deliniyor ki kuşak görevini yapsın.

Deliğin yukarıda olmasının iyi bir yönü bala karışabilecek baldan ağır istenmeyen maddelerin tabanda toplanmasını sağlıyor.

Balın çoğunu almak isterseniz: süzme işlemi sonunda deliğin tersine gelen ayağın altına 10 cm kadar bir takoz koyabilirsiniz.

Hasat bittikten sonra da makineyi yan yatırıp içini boşaltabilirsiniz.

http://www.makeitfrom.com/compare/AISI-304-1.4301-S30400-Stainless-Steel/AISI-403-S40300-Stainless-Steel

Aslında kullanım alanı dışında olsada 403 alaşım var.Konuya dönersek; 430 yerine 403 yazmısım,Süzme makinelerinde kullanılan 304 ve 430 alaşımlı çelikler.430 almayı düşünüyorsanız makineyi kuru ve temiz tutmalısınız,Elek telinde balmumu artığı v.b kirlerden arındırılmalı. Kazanın taban ve üst kısımlarındaki bükümlerde kısa sürede paslanma olma ihtimalini göz önünde bulundurun.

Merhaba Benka Arıcılık ta var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi