Selamün aleyküm arıcı abilerim. Bu plastik tabandan kullananlara ya da bunun mantığını bilenlere bir sorum olacak. Polen toplarken yukarıdaki fotoğraftaki delikleri kapatmak gerekiyor mu? Polen tuzağını açınca arılar tuzağa girmek yerine bu deliklere hücum ediyor. Polenli arının %80’i bu deliklere yöneliyor. Yani arı giriş çıkışı bu deliklerden oluyor diyebilirim. Haliyle polen birikimi çok az oluyor. Kapatıyorum bunları bu kez içerdeki arı çıkamıyor sanki… Bu konuda ne önerirsiniz?
Hemen hemen aynı tabanı kullanıyoruz.bu delikler polen tuzağı takılıyken erkek arıların çıkışı icin kullanıldığını düşünüyorum.ancak ben polen toplamadigim icin size bi öneride bulunamayacağım
evet o delikler erkek arıların giriş çıkışı için , polen getirenlerin bir kısmı da orayı kullanabilir belki ama %2-3 ancadır çoğunluk normal girişten geçecektir. sakın kapatmayın o delikleri,
bide reklam yapayım polen toplamak için bence su ana kadar üretilmiş en iyi taban stroplast da bi tane ondan alıp deneyin derim ,
sizce niye yan delikleri kullanıyorlar? Karşılaştırma yapsanız apinin polen tuzağının delikleri ile bununkiler arasında fark var mı? Bunların deliğini matkapla biraz genişletsek olur mu acaba?
Hakan bey stroplastı ben hep merak ettim fakat hiçbir yerde fiyatını bulamadım ve stroplastın kendi sitesinden başka satış yeri yok. Ne kadara aldığınızı sorsak.