POLEN TUZAKLI KOVAN

Hasan derken?

Pardon Hasan’ı diriltim Hüseyin olacaktı.

***Mevcut 3 Kovanım polen tuzaksızdı.Geçen hafta Bal süzme makinesi ile birlikte bir tane de polen tuzaklı kovan aldım(Civan arıcılıktan)
***Bugün Forumdaki ustaların önerisi ile kovanın bir tanesini yeni aldığım polen tuzaklıya aktarayım dedim.
***Tüm hazırlıkları yaptım boş kovanı alıp, mevcutun yerine koydum, Dolu kovanı yere aldım,
***İlk çerçevesini yavaşça çıkardım ve tam yeni kovana koyuyordum, kötü süpriz:Çerçeve yeni kovana girmedi.Büyük geldi.Halbuki bu 3 kovanımı da 1,5 ay önce aarısıyla birlikte aldım, hepsi yeniydi.
***Tabi hemen işlemi iptal edip, eski kovanı tekrar yerine koydum.Polen hayalim suya düştü…

***Şimdi nasıl bir yol izlemem gerek?
***Muhtemelen mevcut 3 kovanım yeni olsalar da standart dışı.Çünkü yeni kovanı civandan aldım, standart dışı satmazlar sanırım.

Gülmek için ikon var da katılayarak gülmek nasıl olur? onu düşünüyorum…

Nerde bu arılar, yarın aktarayım şunları hazır Bursa’da iken… ::slight_smile:

Halil abi Tahtalı mahallesi(köyü) , Şöyle tarif edeyim, küçük sanayiden içeri girip, çalı köyünü geçince.Ben sizi alırım siz neredesiniz?

***Eski çerçevelerle(ham petek takılmış) yeni aldığım kovanın çerçevelerini(sadece çerçeve,petek takılmamış) üst üste koydum, eski çerçeveler daha büyük.

Fethiye Mah. Tır Garajından alırsınız saat 10:30’da. :-\

Halil abi yarın öys sınavında görevliyim, hürriyet anadolu lisesinde , saat 1 de sınav bitip, okuldan ayrılıp, ve hemen seni alabilirim.

benikilerede bir göz atsan bir ara iyi olucak

Olmadı hocam, size iyi gözetmenlik görevleri…

Oğlum gözetlenecekler arasında… Sınav bitimi, Vınnn Turizm kısmetse…

Allah zihin açıklığı versin inşallah Abi, Onların geleceği herşeyimizden önemli , benim de oğlum var(4 yaşında).Kısmet değil demekki. :(İnşallah bir gün denk geliriz.Tanışmış da oluruz.

allah gönlündekini versin işallah bugün bende balıkesirdeydim bir arkadaşımın kızını götürdüm işallah ras gelir ya rabbim

arkadaşlar antalya merkez yada kumluca finike civarlarında uyğun fiyatla arı kovanı imalatcısı varmu fiatı uyğun olan arkadaşlardan vede yardımcı olacak arkadaşlardan adres istiyorum mümkünmü tlf 05388351480 selahattin