Merhaba,
Varroa ile mücadelede pudra şekeri kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Marketlerdeki pudra şekerlerinde nişasta miktarı %4 civarında. Bunun bir sakıncası olur mu?
Merhaba,
Varroa ile mücadelede pudra şekeri kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Marketlerdeki pudra şekerlerinde nişasta miktarı %4 civarında. Bunun bir sakıncası olur mu?
Pudra şekeri ile varroa mücadelesi yapabilmeniz için kovanlarınızın altının ızgaralı olması gerekiyor. Yoksa tabana düşen varroa başka bir arının sırtına binerek yaşamını devam ettiriyor. Bende bir ara heveslendim ama kovanlarımın altı ızgaralı olmadığı için vazgeçtim.
Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Bütün kovanlarım polen tuzaklı. Deneyeceğim ama nişasta olması sorun olur mu bilemedim.
Ben % 1 nişasta olan pudra şekeri kullanmıştım. Sıkıntı olmadı. Hava sıcaklıkları yeterli düzeye geldi formik asit için. İlk fırsatta uygulanabilir…
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. %1 olan görmedim. Markası nedir acaba?
Formik asite cesaret edemiyorum.
Hatırlamıyorum maalesef.
Formik asiti ben de daha önce denemedim ama kesinlikle denemeliyim onu biliyorum.
Neden mi?
Oksalik uyguladım.
Flumetrin şerit verdim.
Amitraz tütsü yaptım.
Geçen aldığım şurupluk altındaki kapalı erkek gözlerinin hepsinin içi varoa doluydu.
Biz şuan arı üstünde varoa göremiyoruz; ama gözlerde dolu. En azından kendi adıma benim kovanlarda durum bu.
Dolayısıyla kesintisiz mücadele bağlamında nektar akımı öncesi bu tarz mücadele işini erkenden bitirmek ve sonrasında doğal yollarla devam etmek gerekiyor…
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısınız. Aslında kullanımı basit ama tehlikeli. Hassas çalışmak lazım. Varroa ile mücadelem yetersiz gelirse mecbur kullanacağım.