Resmi gazete 05.04.2016 genç işsiz çiftçiler için 30000 lira hibe destegi

İlk bakışta gayet güzel buyrun

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160405-2.htm

Çok faydalı olacaga benziyor ilce tarıma uygulama tebliği henüz gelmemiş toplantıya katılan arkadaşların soylediklerin e gore en az 50 kovan alınabiliyor fatura ibraz edilmeli fatura kesemeyenler muhtar onda imzasının bulunduğu tutanak geçerli diğer alet ekipmanlar ve tüm giderler başvuru esnasinda yaklaşık fiyatları ile yazilmaliymis simdilik ogrendiklerim bu kadar
Ben şahsen düşünüyorum konuylabilgili bilgisi olanlardan yararlanmak isteriz

Ayrıntıları belli olmuş arkadaşlar

b) Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri:

1. En az 40 adet arılı kovan (en az 5 çıta arı basmalı), 5 adet boş kovan ve arıcılık malzemesi (1 adet; elektrikli bal süzme makinesi, sır alma teknesi, ısıtmalı bal dinlendirme kazanı, maske, körük, el demiri, mahmuz), 100 kg temel petek ve 400 adet çıta içerikli arıcılık projesini,

Ne dersiniz ?

Bu konuda net bir bilgi verecek abilerimiz varmı ?

Fatura kestirmeden oluyormu.

İlçelerde nasıl yapılması gerekiyor yada örnek proje varmı bu konu hakkında…

bence güzel bir uygulama,

köyümüzde buna uygun biri var ona yardımcı olmak isterim bu konuda,

daha once boyle bir tesvikten faydalanan birileri varsa yazarsa seviniriz.

bende şöyle bir proje düşündüm,

20 veya 30 tane arılı kovan ( kovana fatura olur da arılara nasıl fatura kestırılecek orası muamma)

malzemeler , yer ıslahı , baraka gibi şeyler , bu arada sıvı ve katı arı yemıne de odeme yapıyorlar mı acaba?

bir sürü bilinmeyen soru var,

usta arıcılarımızdan 20-30 kovanlık bir arılık için eksiksiz bir liste oluşrmalarını istesek ve bundan yararlanmak isteyenlere klavuz olsa diyorum.

En az 40 adet arılı kovan (en az 5 çıta arı basmalı), 5 adet boş kovan ve arıcılık malzemesi (1 adet; elektrikli bal süzme makinesi, sır alma teknesi, ısıtmalı bal dinlendirme kazanı, maske, körük, el demiri, mahmuz), 100 kg temel petek ve 400 adet çıta içerikli arıcılık projesini

Muhammet kardesimizin dediği gibi sayılar mecburi mi acaba?

Arkadaşlar, bahsedilen proje örnektir. Mecbur değildir.
Siz projenizi kafanıza göre yapacaksınız. Projeyi internet üzerinde yapacaksınız. Gayet kolay. Köyde oturma şartı var. Şimdi oturmuyorsa bile proje çıkarsa köye taşınma taahhüdü isteniyor.
İnternetten dolduracağınız formları çıktı alıp ilçe müdürlüğüne başvuracaksınız.
Sigortssı olanlar (çalışanlar) başvuramıyor.
Eşleri başvurabilir.
Bakanlığımızın (bence) şuana kadar yaptığı en güzel proje.
Büyükbaş hayvanları devlet satın alacak. Arılarda ise fatura istenmiyor.
İkameti köyde olan arkadaşlar mutlaka başvuru yapsın.
Aktif öğrenciler de başvuramıyor.
Düşünen arkadaşlar https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login
Sayfa altında dökümanlar kısmına baksın

Aşağıda puanlama tablosunu ekledim.

Arıcılığa 6 puan veriliyor.

12’nci maddeden 5 puan alınmak isteniyorsa, netten müracaat aşamasında “aile içinde kişi başı düşen gelir 433,33 TL’den az” şeklindeki seçeneğin işaretlenmesi gerekiyor. Bu seçenek işaretlenince de gelir grubunun G0 olduğuna dair evrakın başvuru dosyasına eklenmesi gerekli. Tabi bunun içinde gelir testinin yaptırılmış olması gerekiyor.

6’ncı maddeden 5 puan alabilmek için coğrafi işareti bulunan ürün üzerinde proje yapmalısınız.

Coğrafi işaretler pdf’nin 10’uncu sayfasında var. : http://www.tpe.gov.tr/TurkPatentEnstitusu/resources/temp/20259A72-5C47-4DF5-898C-D0E681A10C31.pdf;jsessionid=A99ED0EB46A98A1CA15C6C214B57758A

Netten başvuru yapınca sistem puanlamayı otomatik yapıyor.

Başvuracak arkadaşlar için hayırlısını diliyorum.

http://fs5.directupload.net/images/160415/kt54bzj6.jpg

merhaba

bugun on kayıt yaptım koyumuzden birisi için, şimdi evrakları toplamasını soylıyecegım kendısıne, kayıt yaparken arıcılık konusunda yukarıda yazan sayı ve malzemeler mecburi başka secenek sunamıyorsunuz.

sımdı usta arıcılarımızdan yukarıdakı adetler konusunda yorumlar gelmesi lazım , bu adetler bence başlangıç için cok fazla daha az adet ile baslamaya musade etmelerı gerekırdı diye dusunuyorum.

bunun yanında başlangıçta daha başka nelere dıkkat etmek lazım . bu konuda cok fazla yorum yok, yardımcı olmak adına katılım beklıyoruz bu konuya

Köyde oturma zorunlu mu? nufusu 20.00 ve altı olan yerler için diye biliyorum sadece Adem abimizin dediği gibi puanlamada köyedkinlere belki öncelik verilebilir.

Sayı olarak bilgisi olan varmı ? Yani kabul sayısı il il mi yoksa genel olarak bir sayı söz konusu mu?

Kendimiz çalışan oldugumuz için eşlerimizin adına başvuru yapılabilir ve kadınlara öncelik tanınacağı düşüncesindeyim…

hakan bey,
son aşamadan önce, tavsiye projeyi seçebileceğiniz gibi,
“kendi projemi oluşturmak istiyorum” kısmını da seçebilirsiniz.

tavsiye projeler zorunlu değildir.

merhaba

arıcılık konusunda tavsıye proje harici seçim yapılamaz diyor . formu bugün doldurdum

Köyde oturmak zorunlu değil.

Ancak nüfusun 20000’in altında olması gerekli.

2’nci maddedeki grubun hangisine giriyorsanız o kadar puan alırsınız.

Kadınlara öncelik puanlama aşamasında veriliyor.

Kadınlar 11’nci maddeden 5 puan alıyor.

Başvurunuz netleşip destek çıktıktan sonra fatura isteniyormuş sanırsam.

Sizce nasıl olmalıdır ustalarım yazıldık ve çıktı destek …

Nasıl bir yol izlenmeli acaba?

Merhaba,

ustaların neden hiç yorumunu alamıyoruz ? bir el verin lütfen, mütevaziliğin zamanı değil, köylü gençleri meslek sahibi yapalım…

Köy kaldı mı?

İnternetten başvuruyu tamamladım evrakları tamamlayıp önümüzde hafta teslim edeceğim ilçe tarıma gitmeden neresi doğru neresi yanlış anlayamayiz

Ornek proje olmak zorunda başka seçim yok alımlar ise orantılı değil 40 kovan için 100 kilo petek gayet iyi1400 çerçeve eder ki proje 400 adet yazmış birde çerçeve yerine çita sözcüğü kullanılmış

Göçü önleme ve tarımsal destekleme olarak çok iyi insalllah tüm ihtayac sahipleri faydalanir

Eşim adına başvuruda bulunucam bende. Konunun aktif olması işe yarar diye düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa iyi olur. Yada ortak yol izleyebiliriz başvuruda bulunacak arkadaşlarla.

Aks ve Birlik kaydı olan arıcı arkadaşlar Arılı Kovan satışlarında İlçe tarıma vermek üzere fatura kesebiliyorlarmı? Kesiliyorsa nasıl bir yol izlenmeli? Kesilecek faturada kdv belirtmek zorundalarmı? Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Fatura olmasa bile aldığımız yerden bir muhtar imzalı belge bile oluyormuş zaten iki yıl boyunca sürekli gelip takip edecekler tabi bizim önceliğimiz evrakları hazırlayıp tarım müdürlüğüne vermek proje onaylansin bi alım kolay