Sevgili ustalarım 250 km uzaklıktan sepet arısı taşıyacağım.Konik yukarı daralan model.
Ben soğan çuvalına veya çarşafa sarıp getirmeyi planlıyorum ama sizce nasıl olmalı ?
Sevgili ustalarım 250 km uzaklıktan sepet arısı taşıyacağım.Konik yukarı daralan model.
Ben soğan çuvalına veya çarşafa sarıp getirmeyi planlıyorum ama sizce nasıl olmalı ?
Ferhat abi taşırken resimlemeyi unutma…
İnşaallah.
Ferhat bey sepetin alt genişliğini bilmek gerekli.tahminim çok geniş deyildir.50 kg yem çuvalları işinizi görebilir.dahada olmasa harar alabilirsiniz.kolaygelsin
Bildiğimiz normal yem çuvalında hava girişi yeterli olurmu ?
Ferhat Sarı
Hava girişinin olacağını düşünüyorum ama içiniz rahat etmezse ucunu kızdırdığınız ince bir tel ile delebilirsiniz.bıçakla delerseniz çuval sökülebilir.geniş ebatlı soğan çuvalı en garantisi
En ucuz sofra bezini yay.
Sepeti oturt tam ortasına.
Üstten bohçala.
Bu kadar.
Tamamdır.Sağ salim bir operasyon yaparız bizde inşaallah.
Ferhat Sarı
Sepet kovanın en geniş yeri yani taban çapı 42 - 45 cm kadar olur.
45 x 3.14 = 143.3 cm olduğuna göre çuvala girmez.
Eni en geniş yem çuvalı 65 cm olduğuna göre 2 x 65 = 130 cm olur.
Şöyle taşıyanlar var:
Yem çuvalının bir yanı kesiliyor, sepet çuvala yandan sokuluyor.
Hocam boyu kaç cm ?
Ferhat Sarı
Sepet boyu ve alt çapı standartı yok ki.
Bazı yerlerde büyük bazı yerlerde küçüktür.
Dayımda farklı bir sürü ebatlarda Sepet var mesela.
Anlaşıldı usta. Ucuz sofra bezi alınacak yedekte de bulundurulacak bohçalanıp gelinecek.
Ferhat Sarı
dikkat et derim …
Kolaydır bişi olmaz.
Bir yerde kullanılmamış sepet vardı, şimdi gidip ölçtüm.
İç çapı 40 cm, dış çapı 45 cm, iç yüksekliği 60 cm, üst tutamak sapıyla birlikte yükseklik 70 cm miş.
Ölçüler sepet yapan ustaya göre az da olsa değişik olabilir.
Burada dikkat çeken sepetlerin sapları var.
Uyduruk sofra bezi alırken 2 tane alınız, sepetin bir yerine takılıp delinebilir ikincisi gerekebilir.
Anlaşıldı hocam.soğan çuvalıda alacağım yanıma ekstradan.
Evden bir nevresim veya harharçuval olur iş görür
Sepetler sağ salim taşındı.Gece geç saatlerde transfer gerçekleştirildiğinden dolayı resim çekilemedi.
Taşıma işlemi battal boy çuval ile gerçekleştirildi.Eni 80 cm.
Sepetler kapalı araç ile transferi gerçekleştirildi.arka camlar 3/1 oranında açık olarak .250 km ve boğaz köprüsünü 2 saatte geçmeme rağmen herhangi bir telef veya yanma olmadı.
Ferhat Sarı
Hayrılı olsun Ferhat bu sene dokunma baharda operasyon yaparsın.
hadi gecmiş olsun…