hayırlı günler sormak istedigim sepet usulü arı almaya niyetim var bu arıları kovanlarıma aktarmak istiyorum bu islemi nasıl yaparım bilgisi olanlar yardımcı olursanız tesekkürler
Sayın hakacan:
Anlatmak uzun sürebilir.
Uygulama yapmadan bazı yerleri de eksik kalabilir.
Benim daha önce yapıp bloğuma yüklediğim küçük bilgi var, yani arşivde kalan bilgiler.
Bu formda da daha önce yazdığımızı hatırlar gibiyim.
murat abi tesekkür ederim aradım bulamadım artık bbir sekilde caresine bakarız
Benimde birsepet arımvar geçenyıl bir nineden satınalmıştım bal falan almadım biriki uğul buldum arılıkta ondan çıktığını tahminediyorum sonra anameelerini keseyim diye yatırdım kendisi halletmişti bende öyle bıraktım iki üçoldu altına bir poşet şurup koyuyorum çekiyor arılar petekleri kaplamaya başladı ne sıkıştırma ne bakım delikten birazduman veriyorum arasıra çok sakin saldırgan deyil altına bir ilave yapmamlazım şimdiden sepet doluyor
Hakancan, şimdi değil zamanı gelince aktarma yaparsınız.En uygun aktarma zamanı oğul verme zamanıdır.Önce bir kovan edin sonra aktarma işlemini düşün.
Yalçın abi en uygun aktarma için yavrunun ençok olduğu zamanı tavsiye etmişsin. Yavrunun ve arı nufusunun minumum olduğu bu günlerde aktarma yapmayı neden sakıncalı buldun?
Uygun hava şartları yakalanırsa hemen aktarılsa arı nüfusu az iken rahat olur ve arı gelişimini yeni kovanda hızlı şekilde artırır…
Oğul zamanı beklenirse yavru faliyetleri zirve yapacağından yavrulu peteklerde hasarlar artar taha fazla arı telef olur…
yardımlarınız icin tesekkürler nasıl aktarılacacını gördük simdi uygun hava sartlarını bekliyorum ozaman aktarıcam