Sevgili gönül dostlarım,bu da benim internet sitem,ziyaretlerinizi beklerim

http://ilbeyekici.blogspot.com/

Hayırlı olsun kardeşim.

teşekkür ederim,kovanların ıslanmaması için bir resim koydum ,siz ne düşünürsünüz bu konuda

Blog sayfanız hayırlı olsun.

güzel olmuş, ama olabilecek sıkıntıyı sen de yazmışsın, araya girip sıkışma sıkıntısı, bezi kovana bantlasan o da nem ve küf yapar. tecrübelerinizi ve olabilecek sıkıntıları-faydaları yazarsanız seviniriz. bu arada kovanı nereden aldın, bu ege tarafıdan kullanılan kovan değil mi, mersindesin adana tipi kovan kullanmıyorsun.

http://img593.imageshack.us/img593/4964/gk047.jpg

Bana kalırsa kullanma, kovan üstlerini genişçe yağmur ıslatmayacak gibi ört. Kovanlar hava alsın.

Aynı sistemi bizde yaparsan Kovandaki çerçeveler küflenir,arılar temizlemeye uğraşır beceremezlerse kovanı terk ederler…

hayırlı olsun

Hayırlı uğurlu olsun, lakin  bazı diğer bloğlar gibi laf olsun diye olmasın.

Ahanda, taş kime gitti şimdi…

Bloğunuz hayırlı olsun. Benzerlerinden farklı olmasını dilerim. Diğer bloglardan bazıları, genel arıcılık uygulamaları yanında kendi yörelerine özgü çalışmaları da paylaşıyorlar. Siz de Mersin’e özgü uygulamaları bimle paylaşırsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

İldeniz_OO  bey  blogun  hayırlı  olsun ; Kovanların  dört  kaldırım  taşın  üstüne  koyduğun  tahtaların  üstündemi  duruyor. 

Bu kovanlarda nasıl çalışma yapıyorsun , kovandan bir çıta çekmek için biraz kanırtma yaptığında kovan düşecek gibi duruyor.

Yere sağlam kazıklar çakıp öyle yapmalısın . Kovan üstündeki örtü naylonu önden çok az sarksın , arka tarafdan da kapak havalandırması olduğu noktadan bir hava deliği aç derim.

Bu naylonların içinde hava olanlarından kullanırım , rüzğardan kovan etkilenmemesi için güzel olur.

hayırlı olsun

Arkadaşlar ben kovanlarımı hatay dörtyol’da yaptırıyorum,gezginci arıcılık için tasarlanmış kovanlar,havalandırma sayesinde hataydan ta Van a erzuruma gıden arıcılar var,arılara havasızlık dolayısı ile birşey olma sıkıntısı yok
Kovanlarımın altında ağaçlar var ve dıkkatlı bakacak olursanız demır ağaçların ıcındekı oyuklara gırıyor.Çalışırken kayma felan hıçbır sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar,kovanın altındakı ağaç ve demırlerı neden böyle düşündüm derseniz arıları bır yere götürürken çok kolay oluyor taşınması.Hemen ağaç parçalarını bir çuvala demırlerı de bır çuvala koyuyorum,hızlı pratık ve yer kaplama açısından da hemen hemen çok az yer kaplıyor.Taşındıktan sonra kurması şu an 7 kolonım var 5 dakıkamı almıyor
Aklıma gelen bır fıkır daha var ama,bu ağaçların çabuk çürümemesi için zifte batırıp çıkarayım diyorum.

Sayın ildeniz blogunuza yapmış olduğum yorumu silmenizi anlamadım

farklı olmak adınamı yoksa

acemilikten kardeşim,daha dün açtım siteyi,özür :cry:

Bu blog işlerinden anlamam ama, sadece gözlemlediğim bir konu hakkında görüş belirteyim…

Blog demek sizin günlüğünüz demektir…

Yani size özel…

Sağdan soldan birşeyleri de yayınlayabilirsiniz ama mutlaka sizden birşeyler katarak.

Kısacası özgün olmalı bloglar…

Yoksa blogspot adresi almak dünyanın en ucuz ve kolay yoludur…

Bilgilendirici güzel bir site olmuş… Tebrik eder, arıcılığa yeni başlayan biri olarak değerli bilgiler için teşekkür ederim…

hayırlı olsun arka plan rengi güzel ;D

Merhaba bloğu inceledim. Hoş görünüyor güncel tutarsanız takip ederim :slight_smile: