Benim gibi sigara içen ve bırakamıyorum diyen arkadaşlar…
Sessiz bir ortamda mutlaka bir defa sonuna kadar izleyin…
Benim için, yarın yeni bir başlangıç…
İnşallah sizlerde kurtulursunuz…
Benim gibi sigara içen ve bırakamıyorum diyen arkadaşlar…
Sessiz bir ortamda mutlaka bir defa sonuna kadar izleyin…
Benim için, yarın yeni bir başlangıç…
İnşallah sizlerde kurtulursunuz…
Biliyorum bir çok sigara içen içenler sonuna kadar izlemediler,ben sigara içmediğim halde sonuna kadar izledim içenlere bir şeyler söylemek adına.
İzlemenizi sabırla izlemenizi tavsiye ederim.
bırakın gitsin bak ben bıraktım
sağlığı, ödenen parayı, bir sürü hastalığı bir kenanara bırakın
güzel kokmak için, parfüme belki bir kaç ayda üç beş kuruş harcarken
vayy arkadaş insan her gün kendini kötü kokutmak için para ödeyip, zaman harcarmı
ne olursunuz içen arkadaşlar, bırakın şu zıkkımı
bir sabah doktorum proğramını izliyorum
orda prof. bir doktor(adını hiç hatırlamıyorum) anlatıyor
insan oğlu dünyaya hükmediyor
elindeki sigarayı gösterip bakın şukadarcık şeyin esiri oluyor
siye kırıp attı, ve şöle söyledi
kırıp atınca esarettenmi kurutuldum; hayırr dedi
tam tersi, biz millet olarak tükürdüğünü yalamayan bir toplumuz
ve bunla onur duyarız,
ammma
ammaaaaa dedi ve devam etti
iki dakika sonra gider o kırtıgımız sigarayı alır yarım kalan yerini yakar ve içimize çekeriz
ama biz onu tükürmüştük ne oldu, dedi
ve devam etti
işte bizim irademiz bukadar aciz bir hal almış, oturup ağlayası gelir insanın iradesizliğimize
diye anlatırken elimdeki sigarayı kül taplasına bastım
ben bukadar ne acizim nede iradesizim dedin
28 şubat 2011 di tarih yanılmıyorsam o gün bu gün tek bitane bile içmedim günde 2,5 paket çoğu zaman 3 ü bulurdu ben bıraktıysam herkes bırakır,
en çok çektiğim sıkıntılar;
dostlarım( sen bırakamazsın, hadi len sigara bırakılırmı, len yak bitaneden bişi olmaz,
oğlum zorlama kendini eninden sonunda içecen zaten) gibi söylenimlere asla kulak asmayın
şimdi ben onlara söylüyorum (aaaa sen halen sigaramı içiyon vah yazık)
ağız içi yaraları; 8 ay ağız içi yaralarım oldu yılmadım pes etmedim
ama şimdi yediğimin içtiğimin tadları değişti sanki
ve uyanınca uykumu almış oluyorum
lütfen kendiniz için bırakın bu illeti.
şuan yaksam hiç bırakmamış gibi devam ederim
istek zaman zaman oluyor, ama içemmem içmem artık
Mustafa abi kararlısın, sony slt-58 i alacan :-\
Mustafa bey tebrik ederim kurtulmaniz çok guzel bir hafta zorlu geçer belki ama gelip ağzımıza giremez kararlı ol yeter
Adem bey,siz tütünü içmemişsiniz adeta yemişsiniz
bende üc paket maltepe 30 yıl icmişim birden bırakayım dedim bıraktım
ama kimseye bırak deyip zorlamamak lazım herkezin kendi bileceği iş
1986-2013… 27 yıl olmuş.Sigaradan emekliliğim dolmuş, haberim yok.İnanın bırakmayı düşünmediğim bir gün bile yok.İnşallah yeni yılda artık vedalaşacağım bu lanetle…
Başladığım güne lanet ediyorum.Aslında hiç kendime de güvenim yok ama…Bakalım nasıl çıkacağız bu çıkmazdan.Şimdiden ürküyorum.Kolesterol 280. LDL kolesterol 228.Doktora sorarsan derhal diyor.Yoksa ya inme inecek, ya da kalp krizi riski…
Allah sonumuzu hayır etsin.Allah benim durumumdakilerin yadımcısı olsun.Tam bir bağımlılık durumu anlayacağınız.
Velibey, gel 2014 yılına tertemiz bir başlangıç yapalım…
Ne dersin?
Sürekli dua edin,tek ve sade bir şekilde, Allahım bu sigara illetinden beni kurtar.
Mustafa abi doğru söylüyosun…
Hatim indirmemiz lazım…
Sigara sağlığa zararlıdır :-X
Olur da;
Heee, neden olmasın.
Şu sigara bırakma konusu iyi oldu Mustafa inşallah bıakırsın
Bende bir ara düşünüyordum forum daki büyüklerimiz ustalarımız sigarayı bırakmayı veya yasaklamayı önerseler diye
M.K.Paşaya gittigimide etfafıma bakıyordum benden başka sigara içen yok varsada az kendimden utandım
biraz daha gaz verilise bende denemeyi düşünüyorum
günde kaç paket içtigimi bilmiyorum.
11 sene önceden bırakan biri olarak neden içildiğini hala anlamış değilim.
İradenizi sağlam tutun illaki bırakırsınız.(Birde bana sorun neler çekmiştim)
Metin abi gel 2014 te yeniden bi hayata başlayalım…
Üç beş enayi kaldık, etrafıma bakıyorum ikinci sınıf olduk valla…
Orta okula giderken başladım ve 40 yıl içyikten sonra 10.02.2000 tarihinde bıraktım şimdi çok rahatım. Her arkadaşıma tavsiye ederim bu zehirden kurtulunuz!!!
iş yeride abilerden biri evvelden sigara içmeyeni adam yerine koymazlardı,şimdi ise içeni adam yerine koymuyorlar herkes sigara içenden kaçıyor eskiden birinci sınıf insandı şimdi üçüncü sınıf muamelesi görüyor dedi.kendisi otuz yıllık tiryaki ve halen devam ediyor sigara içmek özellikle gençlik zamanlarında sanki birilerine mesaj vermekti:bak ben adam oldum ,beni dışlamayın arkadaşlar bakın bende içiyorum gibi,bende 15 yıl içtim ve bırakalı 13 yıl oldu,samimiyetimle söylüyorum işyeri servisinde sigara içmeyenlerin yanını tercih ediyorum,demekki bende başkalarını aynı derece rahatsız ediyordum, gerçek ama acıbir gaz.