Bal süzümünde önemli bir yeri olan sır alma bıçağı hakkında tecrübesi olanlardan öneri bekliyorum
Arıcılık malzemesi satılan yerlerde sanal marketler dahil hep klasik aynı tip model bıçaklar var
Aslında benim aradığım termostat ayarlı elektirikli bıçak ama hiç bir firmada bulamadım
Elektirikli olan var termostat ayarlısı yok
Belki elinde becerisi olan bir üyemiz çıkarda bu bıçaktan yapabilir ve isteyene hediye edebilir
Sıcak suda ısıtmalı çift bıçakla çalışmak,piknik tüpüyle buharla ısıtarak çalışmak külfetli ve işgücü kaybına yol açar
Elektirikli ama termostat ayarsız bıçaklarda aşırı ısınmadan dolayı petekleri eritip bozma riski var
Bu sebeple belirttiğim özellikte bıçak arıyorum
Elektirik bulunmayan ortamlar içinde ayrı bir bıçak daha arıyorum
Bıçakla sır alma işinde meydan okuyan Mustafa Kabaoğlu hocamızdan öneri almak isteriz fakat bu sıralar forumda yoklar
Dediğine göre piyasadaki bıçakların bileme yönü tersmiş bileme yönü peteğe doğru olmalıymış
Peki çift taraflı bilenmiş daha iyi olmazmı tersi düzü olmamış olur
Bir arıcı abimizde görmüştüm döner bıçağı kullanıyordu sır açarken çift tarafıda keskin gayette iyi iş yapıyordu
Birde bıçağın dişleri lazer diş dediğimiz tırtıllı olması daha iyi iş çıkarır görüşündeyim
Doğrumudur :
Malzemecilerde hazır satılan bıçak değilde bir bıçak üreticisine tarif ederek özel sır alma bıçağı yaptırmayı düşünüyorum
O yüzden bıçak hakkında önce bir fikir alışverişinde bulunmayı uygun gördüm
Daha bal süzümüne 25 günümüz var acelemiz yok
Bıçakçıya nasıl bir bıçak tarifi vereyim ?