TAMAMEN HAZIR ÖRÜLÜ BAL MUMU

tv de arıcının günlüğünde gördüm arının petek hazırlamasına gerek kalmıyor tamamen hazır üretim bu tür bir ürün ülkemizde varmı? bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim :slight_smile:

Feshane’ye yetişeceği yönünde istihbaratlarımız var. (Şubat ortası)

Hangi kanalda ? internette varmi izleyebilirmiyiz…linki varmi?

Sizin istihbarat sağlamdır Abi, acaba mumdan mı yoksa plastikten yapılacak petekler?

Mumdan…

Harika olur :: direk yumurta ve bal...gerçi biz süzüyoruz petek sıkıntımız yok

petekli satacaklar için ???????? hayırlısı ürünü görmek gerekir...

Plastik mumlarda istikrar sağlanamadı ama ......

Böyle bir ürünün yumurta atılsın diye geliştirildiğini düşünmüyorum… :-X

Önder abi, diğer iş içinde çok zor.

Onlar karakovan yapıyor. 8)

Avni Haliloğlu’nun apimondia Ukrayna çekimlerinde göstermişti. Daha bir sürü yeni ürün gösterdiler. Çin kaşığı kullanımını ortadan kaldıracak ürünlerde vardı. Bana gayet güzel ve mantıklı geldi ama; ustalarımız ne derler acaba? Ayrıca kalabalık koloniye sahip arıcılar için 57’li sağım makinaları bile vardı. Bir dakikada sağımı tamamlıyor. Yaklaşık 6000 TL idi galiba yanılmıyorsam.

Ben geçmiş zamanda mumdan kabartılmış petek yapılamaz mı diye sormuştum ve forumda imkansız denmişti.
Demek ki yapılabilirmiş. :-\

Hocam siz o soruyu sorduğunuzda forum kil tabletten çiviyazısıyla okunuyordu…

Şakası bir tarafa, kendi adıma ben kolay ikna olmam.
Sağlıklı ve doğal bir balmumu, kolay vazgeçebileceğimiz bir ürün değil.

O mumu küresel bir kozmetik firması üretim hattına sokmadıkça, benim için balmumundan çok (söz meclisten dışarı), malmumu olur…

Sanki yapıldığını görmüş gibisin hocam…

Ben Halil Abi’min istihbaratına güveniyorum. :-\

Aslında ben de aynı düşünüyorum.
Tamamen hazır örülmüş peteğin savunucusu değilim.O zaman öyle bir aklıma gelmişti. :-\

Kabarmış petkim üretmişler ::slight_smile:

Yapılamaz diyenlerden biri benimdir.

Yine aynı şeyi söylerim.

Evde bırakın kabarmış petek üretmeyi, içine bal doldurup sırlayanı bile izledim.

İnanın ayırt edemezsiniz. Ama ne o mum, bal mumu, nede o bal, bal…

Yinede yapılamaz diyorum.

Çünkü ben arının doğal yollarla ürettiği ürünlere arı ürünü diyorum.

Diğerleri sadece sanayii ürünü…

Birgün arı gibi bal ve polen tüketip bal mumu aynaları ve bezlerinden mum sızdıran bir makine bile yapsalar, yinede onun bal mumu olmadığını söyleyeceğim.

Çünkü doğrusu budur.

merhaba forum büyükleri organik arıcılık geriye dönerken siz nereye gidiyorsunuz bi durun bakalım büyük arıcılar organik olsun diye eski çıkma temel petek makinaları bulup çalışır duruma getiriyor, hiç parafinsiz ve hastalıksız temel petek üretme peşinde, siz hazır örülmüş olanına gidiyorsunuz ,yolunuz açık olsun. şahsım temel petek verirken bile acaba hastalıklımı diye endişeleniyorum.ayrıca ilk baharda arının petek örme hevesini kursağında bırakmayın.

Okumuşsunuz, bu iyi bir şey…

Anlamaya çalışmamışsınız, bu da nahoş bir şey…

Sayın Çılgındağlı,
Yapay mumu kim savunmuş, ben anlamadım?

Temel idrisin yanina gider ve sorar

Idris pardon ne demek du?

idris:ne oldi niya soraysun

Temel:Adamun biri otobuste ayaguma basti,

Idris:eeee

Temel:Dedi bana pardon

Idris: eeee

Temel: Ne olur ne olmaz vurdum oni…

eskiden, çoook eskiden bankalar yokken insanlar nasıl para(altın) biriktiriyordu ise…
biz de ilaç değmemiş dalaklarımızı, çerçeve üzerlerindeki (minare mi diyorduk) mumları temizleyip biriktirsek.3-5-10 yıl.biriktirebildiğimiz kadar.
elbet zamanı gelecek ve kendi doğal kalıntısız peteğimizi yapacağız.
yapamasak da yapanlara hediye ederiz,satarız.(şimdiki raiç 18 Tl).
en azından şimdiden dalaklaları biriktirelim.ben öyle yapıyorum.
Hüseyin Basri bey sonuna kadar haklıdır.
adamlar yumurtanın birebir yenen cinsten sahtesini yaptıysa gerisi çocuk oyuncağı…
ya da; hazır örülmüş petekli çerçeve şahsen benim ne kadar işime yarar ?
10 kovanı 50 yapacağım ve kabartılmış çerçeveye ihtiyacım var.
bu bahar 4 kovanı 8 yaptım( hedefim 15 idi).kabartılmış çerçeve buldum 3 tl.dan.100 adet alacaktım.
tanıdığım bir arıcı abimdi. ama yine de almadım.
tabii ki arıcının en büyük sermayesi kabarmış petekli çerçevedir.
satan arıcı da yok. belki o zaman.
bence bu iş tutmaz…3 tl den pahalıya satarlar.
şu Temeli bi adam edemedim gitti :slight_smile: