Sayin ari sever yetistiriciler,
Öncelikle burada bilgilerini paylasan, vakit ayirip yazilar yazarak, insanlari aydinlatmaya caba harcayanlar, sizlere kendi adima tesekkur ederim.
Yillardan beri yapilan uygulamalarin bazilarinin yalnis, bazilarinin dogru oldugunu, yeni bilgilerin paylasildigini, tartisildigini görmek … Daha iyisi olabilir mi?
Kendim Almanya da ari bakiyorum, arilar konusunda Türkiyede yeterli bilgi kaynaginin olmayisi, internet ortaminda veya yazili organlarda yeterli bilginin bulunmamasini, veya bilimsel verilerin basit ariciligin, bilim kaynaklarinca halka, yani basit kullaniciya indirilemeyisini anlamis degilim…
Bir Devrim Oskay, bir Muhsin Bey disinda pek veri paylasan göremiyorum, ki bu veriler de kopuk, bölük, eksik, devami olmayan bilgiler. Görsel destek icermegen, bu daginik bilgiler toplayabilirsen topla hesabi ordan oraya surf yaptiriyor…Ve tabii, internete yani, para kazandirmayan halka ULASTIRILMIYOR…
Iste bu sebeple isim vermesem de burada yazi yazip, bilgilerini paylasanlar, bu yaptiginiz is ile, sistemdeki acik bilgi eksigi ve uygulanan yanlis uyarlamalar sebebi ile (örmek gecmis tarihte Marmara da Ege de Kafkas uygulamasinda ki yanlis dayatma vb gibi)
kendini ari pazarlamacisi yapan, gözünü sadece para hirsi bürümüs, en degerli olgusu para olan, ve hic bir sekilde kendini zengin etmek disinda düsüncesi olmayan insafsiz saticilarin eline sizler sayesinde düsmeyen, sorgulayan okuyan, arastiran bir arici (gerci okumayi pek sevmeyiz ama) kesimi olustu… SAGOLSUNLAR.
Mesela hala Türkiye de NASIL OLUYOR ISE Buckfast ana ari üretiliyor…Bunu sorguluyorlar…
Benden bu kadar benim arilarimi sorarsaniz bir kisim kovanlarim, Carnica Rosental, bir kisim Carnica… Vakit ayiran herkese 2. Bal hasadinda bol ballar diliyorum. Her daim tadiniz yerinde olsun. Memlekete selam…
[email protected]