Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Bu almanyadaki ana arı reklamı neden Türkiye anadolu arısı diye reklam ediliyor. Yoksa bizim nasıl yabancı ülkelerden gelen ana arılar güzel diye ragbet ediliyor diye Almanyadaki arıcılarada daha fazla ana arı satabilmek için Anatolica(anadolu) arısı deyip daha çok satmayı hedefledikleri içindir bence. Ancak bir gerçek varki bizim ülkemizdeki yerli ırklarımız korunsa ve korunması için mücadele veriyorum.
Trakya Edirne ENEZ ilçesinde Boz ırk dediğimiz Pilevne ırkı, Balkan savaşı resimlerinde görürüz beyaz renkli öküzler. Bu pilevne ırkının tohumlarını israil biriktiriyormuş.
Montofon dediğimiz yerli kahve renkli ineklerimiz,
Kars ve Erzurum yerlisi, Artvin karası, Kırşehir nevşehir boz yerli ırkı. Ağrı ığdır Küllüsü , Bunlar benim bildiklerim yerli inek ırkları. Devlet bunları korumuyor.
Koyunlarda. Karaman konya ırkı. Çeşme Kıvırcığı, Trakya Sakız ı Kastamano merinos u
Keçilerde, Trakyada Maltıs ırkı 5 yavru yapar. Ancak devlet yerli ırklarına teşvik vermeyip yabancı ırklara teşvik veriyor.
Bugday , Mısır da da Patates, Sarmısak tada böyle
Kastamonudaki kılçıklı kırmızı buğday değerli kanser ve şeker yapmayan tek buğday olarak biliniyor. Kastamonu sarmısak ta öyle daha bir çok şey yazabilirim.
devlet desteği olmayan ne ırkı olursa olsun. bitmeye yok olmaya mahkumdur.
Dikkat ederseniz yerli değerli ırk ararken Anadolunun fakir hücra köylerinde ararız. Sadece arı da değil diğer bütün aradıklarımız her şeyi fakir gariban kalmış veya öz değerlerine sahip çıkan insanların yaşadığı yerlerde ararız. demek oluyorki. Eski değerlere sahip çıkan insanlar, para kazanan veya kazanma peşinde olmayan insanlardır.
Neyse canım sıkkın iyi yazamıyorum. Çünkü devlet herşeyi özelleştirdi. Neden özelleştirdiğini kendisi de bilmez. Devletin, devlet olma amacını unutmamalıdır.