TELİ ELEKTRİKLE ISITARAK PETEK TAKMA

Mustafa bey elektrik bilgisi olmayan kişiler tarafından denemeye kalkışılıp can yakma tehlikesi olabileceğinden burda anlatmak istemedim.zira bir arkadaşım az kalsın canını yakıyordu sonuçta elektrik affetmiyor…

Ben böyle birini tanıyorum galiba :slight_smile:

hafif titremeyle kurtardım ama daha kötüsü olabilirdi hüseyin arkadşım haklı bu konuda…

Elektrik akımı olan her cihazda kısa devre yapıldığında katogorisine göre tehlike boyutları vardır, ve farklıdır

kablonun birtanesine düşük amper sigorta takılır, tehlike en aza indirilir

takdığınız sigorta atacaktır çünkü kabloları tele değdirdiğinizde %90 oranında kısa devreye girer…

Elektrik olan bir ortamda çalışacaksanız, almanız gereken cihaz basit bir TRANSFORMATÖR. 220 voltu 12 volta düşürecek ve 40-50 wat arasında olacak. Evde kullandığımız basit adaptörlerin WAT değerleri düşük olduğu için teli ısıtmıyor.

Piyasada bol miktarda var. Kendiniz yapmaya uğraşacağınız birşey değil.

Araba varsa cihaza da gerek yok.

5-10 kasa petek takmak için, aküden uzatılacak basit bir kablo iş görüyor.

Arkadaşlarımın çoğu peteğini bu şekilde arabadan uzattıkları kablodan takıyor.

Henüz sıkıntı yaşayan görmedim.

Zaten tele 1 saniye kadar kısa devre yaptırıyoruz, yoksa aşırı ısınıp peteği kesiyor

Murat bey;
40 - 50 watlık bir trafoyu elle kaldırmanız çok zor ayrıca 12volt değil 5 volt yeterli watt olarakta 5 watlık trafo yeterli dediğim gibi aküde olabilir ama bilinçli yapılması gerekiyor …

Hazır satılanların fiyatı çok uygun aralarında bir tercih yapmak gerekirse ne yapmak lazım?

çevrenizde elektronikçi varsa 15 tl ye çok daha sağlamını yaptırabilirsiniz.

Hüseyin bey haklısın belki ançak,yenis 30 tl ,anlatılanlardan korktum desem :slight_smile:

Mustafa bey anlattıklarım korkutmak için değil uyarı mayehetinde .ben uyarımı yapmak zorundayım çünkü herkese açık bi forum olduğu için elektriği tanıyan var tanımayan var su değilki elektrik su olsa en fazla üstünüz ıslanır ama söz konusu elektrik seçim sizin elektirik bilginiz yoksa 100 tl de olsa alın derim tecrübesi ağır olabilir…

Benim elektronik bilgim yok, o yüzden fazla yorum yapamayacağım.

Yalnız 40-50 watlık trafoyu elle kaldırmanız çok zor kısmını anlayamadım.

Benim kullandığım basit transformatör görüntüsü böyle, üzerindeki teknik bilgilerini de görebilirsiniz.

40 W yazıyor.

http://i251.photobucket.com/albums/gg312/muratcakir/IMG_4168.jpg?t=1269266437

Murat bey o resimdeki elektronik florasan lamba balastı o frekans üretir ayrıca elektronik devre olma sebebi ile sakıncalı 5 watlık sade bir trafo yeterli…

Benim tercihim de 12 V 7,5 A kuru akü.

Yıllardır kullanıyorum, gayet başarılı.

Hem motosiklette kullanıyorum hem de petek yapıştırıken.

Yok florasan lamba balastı değil. Sadece duvara asılı resimin olduğu alanı aydınlatan küçük spot lambalar var ampulleri 12 voltluk.

Picture lamp deniyor. O lambanın içinden söktüm.

220 voltu 12 volta düşürüyor.

Sayın Mehmet abi 7,5 amper güzel ama araba aküsünden bahsediliyor amperin çok yüksek olması anında teli veya peteği kesme riski çok yüksek…

Kullanılan kablo ve kıskacıda tarif et ağabey ,perşembe pazarında elektirikçilerde bulabilirmiyim?

Ben daha önce Tipo markasını kullanıyordum, yenisini aldım o da Doblo marka…

İki sistemden de memnun kaldım…

Başarılı…

Ama her 2 markada da aynı kabloları kullandım…

Hala da kullanıyorum…

refleksinize hayran kaldım halil abi…

Hüseyin Bey iyisimi siz yaptığınızı resmedin hatta bir petek takıp filme alın yayınlayın bizde görelim

İhtiyacı olanlar sizden temin etsin.

Bir tanede bana yollayın.

Mustafa Bey,

Resimlerdeki şahsı da tanırsınız muhtemelen :slight_smile: Yenibosna tarafından, adı da yanılmıyorsam Pekkan’dı.

Ataköy tarafındaki bir arılıkta 2006 yılında çektim. Arabanın aküsünden uzatılmış kablo ile bütün bir pazar günü petek takıyorlardı.

http://public.blu.livefilestore.com/y1pvyha2sPEq-kCKVWgACQ0eEP1eqrZJKUIcIuTm7jiqXGNiY4FJU2YLA4J0M-MfCQv6mljsyFHkw8awxrkhverxQ/IMG_0005.jpg

http://public.blu.livefilestore.com/y1pnfd5qi-2EWoibOEdhtBRQHG-IVf3qbOiG3hjLa-tXvie2qOYPVCqoBEXvq_gy8WsqwuPxnOcq2-0t85C_4JxNQ/IMG_0018.jpg