Teşekkürler arıcılık.gen.tr ailesi, burası benim için üniversite kadar değerli

Bu ay itibariyle arıcılığa başlayalı tam 1 yıl oldu. Dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünen, oysa çok meşakkatli olan arıcılığı, bu forum ve forumdaki değerli ustalar sayesinde, inanın üniversite arıcılık programının 1.sınıfını bitirmiş gibi hissediyorum.

1 yıl önceye kadar sadece köy yollarından geçerken mavi mavi kovanlar görürdüm uzaktan. Arılar hakkında en ufak bilgim bile yoktu oysa şimdi kendi balımı yiyip kendi polenimi topluyorum.

Benim için en çok önemli olan, kışı varroa hasarsız, kayıpsız sağ salim atlatmaktı çok şükür sayenizde başarıyla atlattım.

Forumda birbirinden değerli o kadar çok öğretici var ki hepsine saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yalnız foruma en çok emeği geçen gece gündüz bıkmadan belki de yıllarca aynı soruları cevaplayan bazı değerli büyüklerimize özel teşekkür etmek istiyorum.

Öncelikle bilgiyi öğrenmek zordur; okumak, araştırmak, tecrübe etmek gerekir. Fakat bilgiyi paylaşmak hele hele bir konu hakkında hiç bilgisi, tecrübesi olmayan birisiyle paylaşmak, ona aktarmak, onun seviyesine indirmek sabır ve özel yetenek gerektirir.

Üstelik 20 yıl ve üstü tecrübeyle edinilmiş bu bilgi birikimini bir-iki günde sayfalar dolusu yazıya dökmek herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Hangi birimiz çok iyi bildiği bir şeyi, uzmanı olduğumuz bir konuyu başkasına bıkmadan onun seviyesine indirerek özetleyebilir? Çok büyük bir sabır! Kimden bahsettiğimi az çok tahmin etmişsinizdir. Halil BİLEN’e ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sonra yine Halil BİLEN kadar değerli büyüklerim Kenan GİŞAN, Murat AKIN, forumun acil doktoru ibrahim TURAL, Yalçın MERİÇ, Mehmet NEVŞEHİR,

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN, Adem ALTINOK, Mustafa Kemal ALKOÇ, Şevket TOPAL, Önder BOSTANCI, Göksel PEKYÜREK, Muzaffer TAŞDEMİR

ve forumun değerli büyüklerinden olan son zamanlarda forumda göremediğim ve acil şifalar dilediğim Cahit SÜMER beye tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. İsmini yazmayı unuttuğum değerli büyüklerim olduysa affola.

Yeri geldi sorularımızla itici olduk, yeri geldi aynı soruları sorduk ama hiçbir zaman bizleri kırmadınız. İyi ki varsınız. Belki bu yazıyı birilerine

yaranmak için yazdığımı düşünenler olabilir, ama inanın çevremdeki arıcıları gördükçe, araştırmadan yıllarca aynı ilacı kullanan, biri ne

diyorsa diğerleri de ona inanıp kendi arılığında aynı uygulamayı yapan, neyi ne için yaptığını bilmeyen, kovanı söndürdüğünde neden

söndüğü hakkında en ufak bilgisi olmayan bilinçsiz arıcıları gördükçe şükrediyorum Allah’a bu forumu okuyup araştırdığım için.

Ayrıca daha önce 2 ye böldüğüm kovanın ana arılarının çiftleşip 3-4 günlük yumurta attığını bugün görünce sevinçten yazasım geldi.

Yine bugün 30 yıllık arıcılık yaptığını söyleyen şu anda 210 kovanı olan birisiyle tanıştım o anlattı ben dinledim. Sonra ben konuşmaya ve

ona zor sorular sormaya başlayınca adam cevap veremez oldu suratı değişti ve kaçtı :slight_smile: Oysa ben ise daha 1 yıllık arıcıyım.

Özetle söylemek istediğim; etrafta yıllardır bu işi yapan arıcı çok ama bilinçli arıcı bu forum ve sizler sayesinde olunuyor bu yüzden yazmak içimden geldi.

Mithat bey

Duygularını ve memnuniyetini dile getirmişsin.

bende kendi adıma sana teşekkür ediyorum.

Beni forumun bekçiliğinden, acil doktorluğa transfer ettiğin için ayrıca teşekkür ederim ;D

Önce teşekkür ederim.

Öğretmen olmanın farkı:

Bir konu anlaşılmadı 2 kere anlatırım, anlaşiılmadı 3 kere, anlaşılmadı 4 kere anlatırım, sorun yok.

Arıcılık ve arıcılık dışı konular da bilgi dağarcığımda olanı aktarmaya çalışıyorum.

Aslına bakarsan öğrenmenin yaşı olmadığına göre bende formdan çok şeyler öğreniyorum.

Mithat hocam. Duygularıma tercüman oldun.
Mithat hocamın her dediğine katılıyor altına imzamı atıyorum. Bana sen bu işlerle uğraşmazdın kimden öğrendin diyorlar ben de forumdan diyorum. Bu forumu kurandan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun iyi ki varsınız ve iyi ki sanal alemde de olsa sizleri tanımışız.

Bu örtmenlerde iyi ayar veriyor ha.