Tetra bitkisi

Tetra bitkisi hakkında bilgisi olan,trakya bölgesinde bulabileceğim yerleri bilen arkadaşlarımızın yardımcı olmaları rica ederim.

Kandaki kanserli hüçreleri yok ettiği yakın bir arkadaşım kullanarak tespit etmiş,gerekli bilgileri alarak bir yakınıma kullandırmak istiyorum bilginize.

mustafa abi ögrendigime göre bu tetranın içmek çok ama çok tehlikelymiş vucudun dışından haricen kullanın diye yorumlar var[Ama bir trakyalının anlatımıda var internette adam çay olarak içmiş prostattaki 800 lü degerleri 150 ye kadar düşürmüş buda var yani]

mustafa Kemal abim, mutlaka internette aramıştırsın bize zarf atmıyorsundur inşallah :smiley:
aşağıdaki adreste:
http://www.aktarland.com.tr/default.asp?TD=Detail&ProdID=10889

DİKKAT:!!! Dahili kesinlikle kullanılmaz
Tetra Yaprağı
Cotinus coggygria
Taşıdığı önemli kimyasal maddeler:
(Yapraklar):
Galotanenler(%25),Glikozidler (flavon),Eterik yağlar_Mirsen,alfa-pinen,komfen,linaol,alfa-terpinol vs.
Etkisi(drog’un):
Kabız(kurutucu),Antienfektif,Hemostatik,
Antiseptik,Rejeneratif.
Endikasyonları(kullanıldığı durumlar):
-Diaria,
-Kanamalı hemoroid,
-Ülserik kolit,
-Paradontoz,
-Ak akıntı,
-Yaralar,
-Cilt hastalıkları,
-Cerahatli sivilceler,
-Dişeti iltihapları.
Dikkat: Zehirlidir.
Hazırlama,kullanım şekli ve dozu:
Harici:2-3 çorba kaşığı drog,1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır.Çözelti yıkama(yara),gargara ve kompres amacıyla kullanılabilir.
Dahili:Dahili kullanılması (içilmesi) tehlikelidir.
Sadece uzman önerisi ile içilmelidir

Diye yazmaktadır. Bir kere daha düşün derim acizane…
sevgilerimle

Hayırlı akşamlar resimdeki görülen tetre bitkisi deyil,tetre bitkisi antiseptik olarak külanılır

Tetra bitkisini bir zamanlar arı koyduğum yerde görmüştüm, diğer adı aklıma gemedi.

Bir önerim var:

Bitkisel ilaçları kullanırken dikkatli olun.

Aktarlar hemen kendilerini “herbalist” deyip överler onlara güvenmeyin.
Bu işin uzmanı bulun. bu konuda eğitim almış olanı bulun.

Şifalı bitkiler bir yeri iyileştirirken başka yerleri öldürürler.

http://img14.imageshack.us/img14/181/dumanl.jpg

Cotinus coggygria (Duman ağacı) (sn.Y.Canpolat Botanik Bahçesinden alıntı)

Peki bu duman ağacı ülkemizde bulunur mu?

Murat Akın hocam söylemiş arı koyduğum yerde gördüm diye, birde sn Canpolat Botanik bahcesinde Silivride varmış bakmak gerekiyor.Trakyada yetişen yerler olduğu kesinde tam olarak neresi biz bilmiyoruz.

[/quote]
Trakyada yetişen yerler olduğu kesinde tam olarak neresi biz bilmiyoruz.
[/quote]
Bursa orman fidanlığından almıştık, İstanbul ve Trakya’daki orman fidanlıklarında bulabilirsiniz.

Makul fiyatlara edinilebilir; 2, 3 TL gibi.

İsim okarak ‘‘boyacı sumağı’’ ya da ‘‘duman ağacı’’ denirse daha biliniyor…

Mustafa Bey:

Benim gördüğüm yabani sumaklar Trakya’da değil, daha önce arı koyduğum yerdeydi.

Kurumuş halde gördüğüm bitkilerin sumak olduğunu sonradan öğrendim.

bizde çok var abi yollayabilirim kırklareli çağlayık köyü

kurutup çay olarak demler içerler yukarıdaki foto değil ama tetre otunu suyu yanıkları çok buyuk oranda iyileştirir burada herkes içer akçiğer kanserine yakalanan bi adam içti hergun söğlenelere göre adam dakı iyileşmeye doktor dahi şaşırmış dıyorlar mide rahatsızlıkları için çok içiliyo

http://img19.imageshack.us/img19/6299/tetra7001.jpg

Emrah özelden adresimi gönderdim şimdiden ilgine teşekkür ederim.

Tetra bitkisi sakinleştiriçi bir otla beraber Üsküp bölgesinden gelip hastamıza ulaşmıştır özelden ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Mustafa bey kesinlikle ağız yolu ile kullanılmaz deniyor. eğer hastanız kullanıyorda ,hastalığınada iyi geliyorsa ,kullanma için bilinen bir formülü de varsa öğrenmek isterim banada prostat konusunda yararı olabilir.

Geniş çaplı bir araştırma yapmadım,yöre halkının bilgisi doğrultusunda ağız yaraları için gargara yaptırdım hastamıza o kadar.

Çayı içilebilir talılıkda.

Bir arkadaşım mide kanseri içiyor,kan değerleri yüksek çıkıyor,ançak her şey doktor konrölünde her şey.

teşekkürler.

abi bizim burda cok var emrah arkadasımın dedıgı gıbı mıde kanserıydı doktor amelıyat demıstı ona bır doktor önermış tetra otunu süreklı cay olarak ıctıgını söyledı bır zaman sonra doktor bile ınanamaz nasıl ıyılestıgıne kırklarelı cagalayık köyü ısteyen olursa ulasın yeterlı…

Bu yapraktan bana da gönderebilcek biri var mı acaba burada ?

ben de isterem