sayın uğur bey.
arınıza 3. kat atma videonuzu izledim.
orada şöyle bir ifade kullanıyorsunuz.
‘‘ana arı kuluçkalığa yavru atmaz 2. katta yavru faliyetini devam eder’’
ama adı üzerinde kuluçkalık yavru üretimi için ananın ilk tercih edeceği yer değilmidir.
Şartları eşit olması durumunda ana yavru üretimi için kuluçkalığı tercih etmez mi?
sanırım bu genel bir davranış biçimi yani ana arı uste doğru devam eder anlamında ,
ama tersi de olmuyor değil , ben Uğur beyin sistemini uyguluyorum bu sene geçen 3. katı atarken 2. katı full yumurta ıle doldurduktan sonra aşağı inmiş ve ve aşağısını da full yumurta ile doldurmuş.
Hakan bey
bende sizin dediğiniz gibi biliyorum da
Hani mevsime, hava sıcaklığına ,nektar ve polen gelişine göremi bir değişiklik gösteriyor diye merek etmiştim.
cevabınız için teşekkür ederim.
Uğur beyi yakından takip ediyorum
bu 3-4 katlı arıları oğula göndermeden bal alabilecek mi çok merak ediyorum
büyük başın derdi biyük olur,ha 4 kattan 40 kilo bal adım ha 2 kattan 20 kilo,ne farkedecek,arkadaşım 3 cü kata hazırlanırken bugün dinazor kadar bir oğul kaçırmış,iş yerinden köye varana kadar uçmuş gitmiş oğul oğlaan ;D ;D bu arada her kattan 10 kilo derken ben o günleri daha görmedim ;D ;D
İsmail bey 30 tane 2 katlıya bakacağıma 10 tan.e 3 katlı arıya bakarım. Balı buldumu affetmez.
Uğur bey bu dika boarding sistemini beğendim. Bir kovanda deneme yaptım diğerlerini alman usulü yapmıştım. Hepsini dika boardinge çevordim. Kabartma ve yavrulama bu sistemde daha hızlı.
Kestaneye gitmicem için bal sezonu için nasıl bir düzenleme yapılması gerektiğini merakla bekliyorum.
hakan bey ben fazka katlılara sıcak bakmıyorum ,belkide bu benim arı arkımla alakalı,belkide bölgemle,ben enfazla 2 kattan yanayım,2 ci katı fullemeye geldimi kapalıları diğer kivanlara aktarıyorum,hem güçleri eşitliyorum hem zayıfı güçlendiriyorum…fazla kat olunca zahmetli ve bütün paramı tek bankaya yatırır gibi oluyorum,banka iflas ettimi vay halime…
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap için teşekkürler uğur hocam.
söylediğiniz mantıklı. alt kata arı çok polen depoladığı için
3-4 çıta polen blokesi oluyor.
Ama 1. katı atarken bu polenli ve kapalı çıkmaya başlamış yavrulu çıtaları üst kata alıp
kuluçkalıga ham veya kabarmış 2 veya 3 petek verirsek daha uygun olur diye düşünüyorum