Ankara Gölbaşı Karagedik mahallesinde ikamet eden öğretmenim. Daha önce İzmir Çiğli’de halk eğitim kursuna gittim ve belgemi aldım. Daha sonrasında başarısız bir başlangıç- deneme yaptım. Bana ustalık yapar diye birinden iki kovan arı aldım. Bunlara bakabildiğim kadar baktım ama ustamın yanında işi öğrenemedim. Şimdi haftasonları ve boş zamanlarımda Gölbaşı’daki bir arıcının yanında staj yapmak, işi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir maddi beklentim yok. Ustam beni arılara alıştırsın ve bildiklerini göstersin yeter. Ustamın kontrolünde ve arılığında olmak üzere kovan satın alabilirim kendisinden.
Doğayı yeşili çok severim. Arıları da seviyorum ama arıdan korkuyorum da aynı zamanda biraz… Ama bu işi öğrenmeyi çok istiyorum.
Hocam bence hiç kendinize hoca aramayın alın 2 kovan arı takip edin ve araştırarak girin bu işe elbette arıcılığın teknik bilgisi çok fazla amma bu işin içine atlamadan olmaz. Murat Hocam gibi arıcı bulmazsın ve tüm bilgilerini burada paylaşır. Siz arınızı alın gelin burada öğrenin sorun devam edin. Bazı şeyleri öğrenmek için kendiniz hata yapmanız ve gözlemlemeniz gerekiyor. arının takvimini kendiniz kaydetmeniz ve deneyimlemeniz gerekiyor. Size ilk tavsiye ırklara hiç girmeyin bulunduğunuz bölgede 3 4 sezon kışlamış arılardan 2 kovan arı alın. Bismillah deyin başlayın.