Üzerime kayıtlı arı konaklama noktasına haber verilmeden ağıl yapılması

Merhaba arkadaşlar, geçmişte keçiler için ağıl olarak kullanılan bir yeri üzerime konaklama noktası olarak kaydettirdim ve sonbahardan ilk bahara kadar üç yıl boyunca arılarımı burada bıraktım. Bu yıl eski ağıl sahibi benim arı koyduğumu ve buranın artık benim üzerime kayıtlı olduğunu bile bile başka birine keçileri için ağıl olarak kullanmasına izin vermiş. Badem çiçeğinden sonra arılarımı konaklama yerime geri götürmek istiyorum. Buraya kovanları koymak için kepçe ile düzeltme yapmıştım. Şimdi bu kadar emeğe yazık mı olacak?

1 ) Bahsettiğiniz bir yerin sahibi kim ?
2 ) Sürü sahibinin keçi sürüsünü yerleştirmek için İL/İLÇE tarımdan izin alması gerekir.
Örnek olarak yazıyorum. Balıkesir / Edremit bölgesinde keçi sürüsünün 1,5 km yarıçaplı yerleşim yerlerinden uzak olması gerekir. Şikayet olursa sürüyü kaldırmak zorundadır. Eğer araziniz 30 dönümden fazla ise bu kural geçerli değil.

Bahsettiğim yer ornana ait. Burası arı konaklama yeri olduğu için ve benim üzerime kayıtlı olduğu için ilçe tarıma şikayette bulunmam gerekli galiba ama şikayet etmeyi sevmem ve korktuğum şey ileride bu kişinin arılarıma bir kötülük yapması. Buna benzer bir olayı yaşadım çünkü. Başka bir konaklama yerinde üç kovanın ağzını kapattılar. 2 veye 3 gün sonra tekrar kontrole gittiğimde şans eseri gördüm. Bir daha arı konaklama yerlerime bir tabela asıp telefon numaramı yazacağım.

Burada ağıl var diye yazmıştınız. Arılar bu kokudan hoşlanmıyorlar.
Siz kendinize daha uygun yer ayarlayabilirseniz arılarınızda, sizde rahat edersiniz. Başarılar.

Cahit beyin kendi yerini terk etmesi düşünülemez. 3 yıldır aynı yerde arıcılık yapıyor.
Tarım müdürlüğüne şikayet etmeye gittiğinizde yetkili kişinin bakacağı konu.
Ağıl ile arılar arasında 30-50 metre mesafe var mı ?
Her ikinizde aynı müdürlüğe bağlısınız.
Emin değilim, fikir yürütüyorum.

Kardeşim bu insanın gözü aç aç olmasa sizin yerinize tenezzül etmez siz o insanla münakaşa etmeyin ondan uzak durun ormanın başka bir yerine koyun ve ormandan konaklama belgesi alın ilçe tarımdan alacağınız işletme belgesiyle ormana dilekçe verin ormandan konaklama belgenizi alın sizi oradan orman işletmeden başka kimse çıkartamaz. o kişi orada konaklama belge almışmı almadıysa gidin siz alın onu oradan attırın gitsin ama size zarar verebilir bunu unutmayın.Allahdan kormuyandan kork

Orada bir ağıl gibi yer olduğu ve ağılı kendisi yaptığı için kendinde hak görüyor muhtemelende o köyde eskidir ve aksi biridir.

En güzeli önce konuşmak ağılı işletenide tanımak hukukun sizden yana olduğu bilgisini aktarmak ve eğer güçlü tanıdıklarınız varsa onlarıda

devreye sokup oraya yakın bir yere kendinizi atmanız ve beraberce güzel güzel geçinmenizdir.

Üzerime kayıtlı olan bu konaklama yeri Datça Aşlama mevkiinde. Datçaya kar yağmaz ama havalar soğuyunca bile bu konaklama noktası en az 3 derece daha sıcak oluyor. Yakınında buna benzer başka bir yer yok.
Mustafa beyin bahsettigi gibi eski ağıl sahibi ile aynı köydeniz, ve inatçı biri. Adam keçilerini sattı. Ağıl atıl durumdaydı. Ben kovanlarımı koymak için yinede izin istedim kendinden. Bir yıl sonra da konaklama yerim olarak İlçe Tarıma kaydedildi. Ama yer değere bindi herhalde. Bir hatam var ve hiç aklıma gelmedi keşke kendine her yıl bal hediye etseydim. Bal tutan parmağını yalarmış. Balı yiyen de verene sahip çıkardı belki :-\

öncelikle geçmiş olsun. bugüne kadar konakladığınız yer sahibine bal vererek alışverişi tamamlamanız gerekirdi diye düşünüyorum. yani konaklama karşılığı bal miktarı. Şöyle anlatayım. bir yılda aldığınız bal miktarının onda birini 12 ye bölerek kaç ay o konaklama yerinde kaldıysanız o kadar ay sayısıyla çarpın bakalım ne çıkıyor. eğer maksimum kira bedeli olarak bu miktarı gözden çıkarabiliyosanız, bu değere eşdeğer ölçüde yer kiralayarak da arılarınızı kışlatabilirsiniz. yani çok mecbur kalırsanız herhangi bir yeri de ücret karşılığı kiralayarak da işinizi görebilirsiniz demek istiyorum. bence kiralama karşılığı bir kavanoz da olsa adamın gönlünü almanız gerekirdi. köylüler gururlu insanlar olurlar genelde, sizin onun yanına gidip balı sunmanız gerekirdi hediye olarak. böyle insanlar küstümü bi daha ne yapsanız ne kadar bal verseniz de düzelmezler, sözlerinden de geri dönmezler. yani ne olursa olsun kararlarını vermişlerdir ve başkalarına orayı ağıl olarak kullandıracaklardır. tecrübelerle sabittir. onlar duygusal olurlar, şu kadar yıl kaldı arısı da bi gün yanımıza gelmedi modu çoktan tavan yapmıştır, bu saatten sonra yanlarına gitsenizde bak işi düşünce nasıl geliyor moduna geçmişlerdir. başka yer aramanızı tavsiye ederim.