Ben daha yeniyim sistem nasıl işliyor? yada neler gerekiyor bilgim yok. Daha yolun başında bile sayılmam bu yıl kurs bitti ama uygulama ile teori her zaman tutmuyor onu biliyorum.
Başlangıç olarak " Zengin çıkması 3 tane çerçeveleri petekli kovanım, körük, maske ve eldivenim " var. Sezona kısmet olursa arı alıp usta olan arkadaşımın yanında çıraklık yapmaya başlayacağım. Bu arada sizleri izlemeye ve yeni şeyler öğrenmeye devam edeceğim.
Gülmekten kırıldım…
Allah’da sizi her daim güldürsün…
Arıcının zengini olsa, arıcılık malzemesi ne olurki…
Halil bey o zaman Mülti milyarder…Nazarımız değmesin, Maaşallah Astronot gibi görünüyor…vardır mutlaka çıkmaları…
Selam ve sevgilerimle.
Sevgili dostlar, bazı konuları irdelerken, yanlış anlaşılmalara neden oluyoruz diye düşünüyorum.
Sayın Basri beyin iletilerinde sitemkarlık’mı var, yoksa ben’mi öyle algıladım.
Sevgili basri bey, insanlara, özelliklede bilgi paylaşımcılarına bizim saygımız ve sevgimiz son derece dimdir.
Kimseyi yermek veya eleştirmek gibi bir niyetimiz yok ve asla olamaz.
Belkide ben sizin iletilerinizi yanlış anladım, bizim iletilerimizden dolayı forumdaşlara yansıyan yanlış anlaşılmalardan ötürü, Basri bey’den vede herkesten özür dileriz.
Tüm dostlara kayıpsız bir sezon diliyorum.
perizinden başka ne çeşit mücadele yöntemleri uyguluyorsunuz. özellikle bahar döneminde kesinlikle aksatılmaması gereken bir konu. perizin yeterli oluyormu. rulamit takviyesi yapıyormusunuz. başka yöntemlerde var mı?
ne perizin nede rulamit kesinlikle önermiyorlar kalıntı bıraktığı için
hee biz kulanmadıkmı kullandık elbette buradaki değerli arıcı dostlarımızın sayesinde çok şükür artık bilinçleniyoruz bu konularda
artık organik asit ilaçlamalarına bu kış ilk olarak oksalik asit uygulaması yaparak başladık tabi bahar dönemindede yine varroa
mücadelesi olarak hangi tür ilaçları kulanmamız gerektiyini organik asit olarak yanibende sizin gibi araştırıyorum
inşallah değerli arıcı büyüklerimiz sesimize kulak verirler mesela kendileri bahar dönemlerinde nasıl varroa mücadelesi yaptıklarını
yazabilirlerse bizlerinde kafasında en azından bir fikir oluşur.bütün arıcı dostlara eskişehirden selamlar
Herkese selamlar
Varoa mücadelesi için, sonbahar ve kış sezonunda gerekeni yaptıysanız, ilkbahara fazla bir iş kalmadı zaten. Kaldı ki; varoa mücadelesi yavru olduğu zamanlarda fazla işe yaramıyor. Bunlara rağmen arılarımızda varoa varsa, yavru iyice çoğalmadan gerekeni yapmak lazım. Hava soğuk ise tekrar oksalik asit (sıvı karışım), hava sıcak ise, ya buhar oksalik, ya da formik asit. Erkek arı gözlerine yumurtlatma da katkı sağlayan yöntem…
Ben kullanıyorum fakat varoa ilaçlaması amacıyla değil, arkadaşım bir yerden duymuş fakat içeriğini bilmiyor galiba.Kısa ve öz bir açıklama yapayım.
Yarım litre zeytin yağına 2 çay bardağı elma sirkesi karıştırıyorum, elma sirkesi el yapımı olursa daha iyi olduğunu gördük.
Erken ilkbaharda kovan temizliği yapılırken pürmüzden sonra bu karışımla kovanların içini ince bir şekilde sildiğimizde ağkurdu kelebeğinin(güve) o kovanlara yumrta
atmadığını gördük, o maçla iki yıldır kullanıyoruz.Bu yıl petekleri ağustos ayında aldık ve başarılıyız, yalnız petek odası çok muhafazalı.
daha eskilerden dedem kovanların giriş deliklerine leylek tüyünü zeytin yağına batırarak bir çizgi çekerdi, o çizgiden geçerken arı bitinin(varoa ile karıştırmayın)
arının üzerinden diştüğünü söylerdi, o zaman ya varoa yoktu yada bilinmiyordu.