varroa ile doğal mücadele

Hasadınız bol olsun. Allah bereketlendirsin.varroa destruktor arıcılığımızın en büyük zararlısıdır. yıllardır varroa karşı savaşıyoruz.elde edilen zafer varmı ,yok mualesef.sentetek ilaçlara karşı bağışıklık kazandı. çünkü alternatif mucadele yapmıyoruz yapamıyoruz.nedense sentetik ilaç sektörü daha çok yaygın.balda kalıntı var, mumuda var kalıntı, arı sağlıgı cabası.yine bunları bile bile de uyguluyoruz.modern tıp yeni yeni başladı bitkisel tedavilere.bakıyorum üniversiteler araştırmalarına. 20-30 yıl öcesine kadar.A-bitkinin esansiyel yağı .A-bitkinin yaprağı.C-bitkinin kabuğu D- bitkinin sabit yağı. yüzde 95- 97 kadar çıkıyor varroa dökme başarısı.çükü varroanın gözleri yoktur dişisi çifleşmek için hormonsal koku salgılar esansiyel yağların kokusu çiftleşmeyi engeler. yıllardan beri avrupadan herba varroa şeritleri getirtiriyorum.çünku avrupada çok yaygın kullanılıyor.kendimin tıbbi ve aromatik bitkiler çalışması yaptığım için.içindeki etken maddeleri incelediğimde çözmem çok kolay oldu.elimin altında her şey mevcut.ve başladım kendi arılığımda uygulamaya.sonuçlar çok mükemmel.her şeyi profesyonelce yapmak ve ölçülü şu an kovan başı 1 ml şeritte veriyorum.balda kalıntı 0 gün.yılın 12 ayında da kullanabiliyorsun.mum güvesine de karşı doğal mucadele çalışmalarım var.

etken maddesi nedir? flumetrin mi? timol mü? kaç miligram? orani nedir karışımın?

hayırlı akşamlar çanakkale ve afrin zaferimiz kutlu olsun şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.zafer mutlak sürette inanalarındır…benim için de bugün varroa karşı bir zaferdir. 1 hafta önce vermiş olduğum sentetik varroa şeritlerinin, yerine kendi ürettiğim doğal varroasavar şeritleri adeta varroa kıyımı yaptı. 24 saate her kovanda 15-20 adet sayabildiğim canlı ve ölü dökülmüş varrolar saydım hele kovanın bir tanesinde çok daha fazlaydı. .ben dahi hayrete düştüm.yani bilim insanları diyor sentetik ilaçlara karşı varroaı bağışıklık kazandı.doğruluk payı var galiba.bir gecede ne değişti bu kadar sentetiğin yerine sadece doğal bitki esanslı şerit geldi.ilgili üniversitelerle ve enstütülerle çalışmalarımı ve bilgilerimi aktarmayı düşünüyorum.

etken maddesi nedir?

nedir ilacın adı veya nasıl ne kullandınız açıklayabilirmisiniz Selamlar

Mehmet Mutlu bey, etken maddesini açıklarsanız sevineceğiz. Tek taraflı iletişimsizlik yaşıyoruz.

muammer bey bu ilaç değildir etken maddesi bitkisel kökenli timol

Çalışmanızı ayrıntılı bir şekilde paylaşırsanız bir çok arıcı bundan faydalanacaktır.

Mehmet mutlu bey, açıklamalarınızı merakla bekliyoruz.

Sanırım bedavaya bilgi paylaşmak istemiyor arkadaş, ürün olarak sunmayı düşünüyor…
benim hissettiğim bu…
yani bu mesaj bilgi paylaşmak değil daha çok pazarlama stratejisi gibi geldi bana

hakan bey üst kısımda açıkladım etken maddeyi her şeritte 1 ml uyguluyorum ayrıca ben ovaakçada ikamet ediyorum.kurtul ovaakça arası 10 dk dır.gelin yerinde görün çalışmalarımı.

Mehmet bey , arkadaşlar defalarca sormalarına karşın bri türlü neyi nekar kullandığınızı açıklamayınca bende boyle bir kanı oluştu. burası bilgi paylaşım platformu , çalışmalarınızı detaylı açıklarsanız arkadaşlarda faydalanacaktır. neyi ne kadar kullandınız ? sonuçları nasıl takip ettiniz ? bunun gibi şeyler…

çalışmalarınızda başarılar dilerim hemşerim

bu hafta yurt dışına çıkıyorum haftaya uğra bi çayımızı içersin .bu sezon çift analı sistemle çalışmaya başladık. irtbat tel-0555 699 0 372

İnşallah…

Mehmet Bey ,

1 ml uyguluyorum deyince her şey net anlaşılmıyor. Siz işi bildiğinizden size kolay gelebilir , burda timolun ne olduğunu bilmeyen bir sürü arkadaş olabilir.

Bu paylaşımı daha net yaparsanız iyi olur. Hepimizin arılığınızı uğrama şansı yok.

Timolu nerden temin ettiniz , hangi formda yaklaşık fiyatı nedir?
1 ml neye uyguladınız kartona mı ağacamı? içinde başka ne var?

bunun gibi bir çok soru geliyor aklıma.

İyi günler tymol kekikten üretilen doğal bir maddedir bugün Lt 600 lira ve üreticiden faturalı temin ettim, çünkü ülkemizde sahtesi çok. 1 mll tymolu 0,8 mm kalınlıkta ve 18x3 cm ham kayın şeritler üzerine uyguladım. Kovanın dip tahtası bıraktım.Sekizinci gün oldu 30 kovandan günlük ölü varroa sayımı 15 ila 20 adetti.Hala devam ediyor dökülme.Her şey profesyonelce yapılması gerekiyor.kendiniz yapmayın ölçü çok önemli. Çevremdeki arıcı arkadaşlara da veriyorum.

Konu takip.

Mehmet bey merhaba

Ahşaba emdirirken Tymol taşıyıcı olarak ne kullanıyorsunuz ? veya kullanılıyormu?

Çözelti başka bir madde ile karıştırılıyor mu?

arılara uçucu yağ olarak kekik+nane yağı, kekik+nane suyu ve bunların körüğe dumanla karıştırılmış halini yı boyunca kullanmış biri olarak sizleri uyarma ihtiyacı hissettim.

Uçucu yağları 20 derece üstlerde arıya verirken çok dikkatli olunmalıdır. Hava sıcaklığı uçucu yağların çözünmesini ve arıya kovan içinde duramayacak kadar bunaltıcı etkisini arttırabilir. Kovan içi düzen bozulabilir. Arı o kovanda devamını sağlayamayacağına kanaat getirirse umudunu kaybederse kovan terkleri olabilir. Zayıf arılarda daha çabuk etki gösterebilir ve kovan terkleri daha çabuk olabilir.

Ağaç üzerine emdirerek kullanma, emilim ve yayılma süresinin hızını ve etkisini arttırabilir yada Konulduğu yere göre azaltabilir.

Dikkatli kullanılmalıdır.

Şuruba kekiksuyu yada nane suyu olarak veriliyorsa Oranı 1/8 i geçmemelidir. İdeal oranı 1/10’dur.

Miligram olarak yapılan hesapların tamamının yanılma oranı yüksektir, çünkü suyun, nane suyunun, kekik suyunun, timolün ve diğer sıvı maddelerin hepsinin hacimlerinin ölçüsüne göre yani litresine göre hesaplamalarının yapılması gerekir, gramlarına göre değil. Ağırlık ölçüsüne göre yapılan tüm hesaplamalar yanlış çıkabilir.

Ayrıca, ne kullanırsanız kullanın, kullandığınız sıvı doğal maddelerin varroa dökme oranı hiçbir zaman %75’ten fazlasını geçmez. En iyi yararı, benim de tecrübe ettiğim üzere, arı üzerinden varroa dökmeye yardımcıdır ve kimyasal kalıntıları olmadığı için, çift sağım yapılan bal akımı dönemlerinde bala ve balmumuna kalıntı bırakmayacağı için iyi bir varroa dökücü olarak kullanılabilir. Yani kimsayal ilaçlama yapılamayacağı dönemde bal akımında varroanın tavan yaptığı dönemde, iyi bir varroa nüfusunu azaltıcısı olabilir.

Lütfen biraz daha dikkat.

Muammer bey merhaba

Bende sizin yukarıda ifade ettiğiniz çekincelere dikkat çekmek için Mehmet beye sormuştum.

Malesef ekonomik olması maksadı ile çeşitli ilaçları arkadaşlarımız kendileri üretmeye çalışıyor ve yapıyor.

Başarılı olanlar kadar başarısız olanlarda bulunmaktadır.

Ve sonuçları bazen çok pahalıya mal olabiliyor.