Varroa Mücadelesinde Muadil Fason İlaçlar ile Uygulama

Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir arıcılık sektöründeyim. Gördüğüm duyduğum konuştuğum kadarıyla varroa ile mücadelede 2 arıcıdan 1’i kesin olarak merdiven altı üretim dediğimiz kimyasal ilaçları kullanıyor. Bu kimyasalların oranları ayarlanırken kulaktan dolma sağdan soldan üstün körü öğrenilen oranlara göre doz yapılıyor. Balı yiyen kişilerin sağlıklarıyla oynanıyor. Bariz bir şekilde anlaşılıyor ki bu balların yetkili bir makam veya devlet kuruluşu tarafından denetlenmesi mümkün değil. Bu arıcılarda yaptıklarının çok tehlikeli olduğu hususunda ne kadar çok uyarılsalar da yaptıkları uygulamadan vazgeçmek niyetinde değiller. Kendilerine göre maddi veya manevi nedenleri vardır. Bilemeyiz. Sitemizi takip eden yüksek düzeyde bilgi beceri sahibi kimyager entelektüeller var. Bu entelektüel kimyagerler merdiven altı ilaçları sağlıklı bir oranda hazırlamayı bilirler. Bunun nasıl yapılacağını paylaşabilirler. Bu sayede merdiven altı ilaçlarla varroa mücadelesine devam edecek kişilerin daha sağlıklı bal üretmeleri sağlanır. Göstermezlerse merdiven altıcı arıcımız insan sağlığıyla oynamaya devam edecektir. Sağlıklı ilaç nasıl hazırlanır gösterilirse kesindir ki vicdan ve maddiyat sahibi arıcılardan bu gösterilen rehber doğrultusunda ilaç hazırlayan olacaktır. Kendi zararlı yönteminden daha sağlıklı olan bu yeni yönteme geçen her arıcı toplum açısından ve insan sağlığı açısından büyük kazançtır. Ricam bu entelektüellerin bu ilaçları nasıl hazırlayacağımızı biz bu konunun cahil ama iyi niyetlilerine göstermesidir. Teşekkürler.

Tekrar hoş geldin Görkem uzun zaman oldu .Akşam her konunun altında yorumlarını okudum.
Bu konudada güzel bir yere dokunmuş sun.bende Konya yapımı Aslında ilaç olan ama ilaç olarak gözükmeyen fakat varroa üzerinde güzel etkisi olan ilaçtan tek sefere mahsus kullanıyorum.
Iyimi kötümü bilmiyorum ama güzel döktüğü için koyuyorum.keşke ruhsatli ilaçlar ucuz olsa .
Bunlar hem ucuz oluşu hem işe yaramasi insanları bu ilaçlara yönlendiriyor

Özer hocam hoş buldum teşekkür ederim. Senin şuan yaptığın erdemli dürüst hareketi o kadar az kişi yapıyor ki çok üzücü. Bu yöntemleri kullananlar çok nadir toplum içinde bunu dillendiriyor. Yüzyüze özel konuşmalarımızda bile 3 kişiden 1 i kesinlikle böyle bir bilgi paylaşmıyor. Ayrıca bu değerli hareketin içinde teşekkür ederim.

Yazdıktan sonra çok tartışma çıkabilir diye sildim.

Kusura bakmayın.

Sizin gibi düşünceli davranan birinin büyük tartışma çıkaracak ne yazmış olabileceğini çok merak ettim. Düşünceli hareketiniz için teşekkürler.