Benim de aralarında bulunduğum bir yazılım ekibi tarafından Arılık ve Kovan takip sistemi oluşturulmuş ve Türkiye Arıcılığının hizmetine sunulmuştur.
Sistem şimdilik 2 aşamadan oluşmakta;
Bu iki sistem de veri bakımından ortak çalışmakta ve Android tarafında eşitleme işlemi gerçekleştirilerek her iki tarafın da verileri birbirine eşit hale getirilmektedir.
Sistem hakkında yazılacak çok şey var fakat ilk etapta çok fazla detay ile kafanızı şişirmek istemiyorum.
Her iki sistem de belirli bir olgunluğa ulaştı fakat henüz teknik ve işlevsel testleri devam etmekte.
Bu kapsamda siz değerli Türkiye Arıcılarının katılımına ve desteğine de ihtiyaç duymakta.
Bize buradan her türlü ulaşarak sorularınızı, sorunlarınızı ve taleplerinizi iletebilirsiniz.
Şimdiden Türkiye Arıcılığına Hayırlı Uğurlu olmasını temenni ederim.
Sistemi genel hatlarıyla inceledim. Çok emek verildiği belli. Kullanılabilirlik konusunu zaman gösterecek. Benzer bir uygulamayı forumumuzun değerli bir üyesi Cem TAŞKENT’te yapmıştı. Kendisiyle fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.
Emeğinize sağlık. Tebrik ederim.
Teknik arıcılığın gelişmesini amaç edinip yapılan uygulamalar ve buluşlar arıcılığı bir adım daha ileri götürecektir.
Geçen yıl fuarda görmüştüm yurt dışından gelmiş tanıtım yapıyordu, bizdekiler kadar fonsiyonu yoktu.
Demek ki bizim arıcılık ekipmanları açısından onlardan eksiğimiz yok hatta bazı konularda daha iyiyiz.
Davranış ve düşünce açısından eksikliklerimiz giderilince daha iyi olacağız.
Olumlu görüşleriniz bizi oldukça mutlu etti.
Bizler bu sistemi geliştirmeden önce yurt içi ve özellikle yurtdışı birçok site,uygulama ve form inceledik. İçlerinden beğendiklerimiz özellikleri alarak Web ve Android bütünleşik bir sistem oluşturduk,
Yakın zamanda IOS uygulama da çıkartmayı planlıyoruz.
Bu şekilde entegre çalışan bütünleşik ve kullanıcısını yönlendiren bir uygulama daha var olduğunu düşünmüyoruz. Eğer varsa ve haberimiz olursa zaten iyi olan özelliklerini derhal biz de uygulayabiliriz.
Şimdi yükledim fakat Android telefonda ana arı cinsi yaşı falan boyası yok.Ama. yinede güzel bakım yaptığını yaz.Benim gibi arısı az olanlar için bulunmaz nimet çünkü cep herzaman elde.takip güzel .
Kullanmak isteyene tavsiye ederim yani.Bir kötü yanı yazdığın eklediğin şeyleri eşitle demeden izin vermiyor
Uygulamanın ilk tasarımında Arılık, Kovan, Ana Arı vb. tanımsal bilgiler web üzerinden tanımlanacak, mobil uygulamadan sadece Bakım&Kontrol, Görev ve Hasat girişleri yapılacaktı. Fakat sonradan kolaylık olsun diye Arılık, kovan bilgilerinin de Android tarafından giriş işlemi yapıldı ve bu ikisi için veri girildiğinde otomatik olarak sunucuya eşitleme yapılıyor (Eğer internet bağlantısı var ise).
Çünkü Arılık ve kovan bilgileri girilince mutlaka onlarla ilgili anında işlem yapmak gerekebiliyor.
Diğer bilgiler (Bakım&Kontrol, Görev ve Hasat) manuel olarak eşitleniyor. Bunun için senaryo şu şekilde düşünüldü.
Örneğin Ormanlık bir arazide bulunan arılığınıza gittiniz ve kovanlarınıza bakım yapıyorsunuz, bu arada telefonunuz çekmeyebilir, internetiniz olmayabilir veya internetinizi o an kullanmak istemeyebilir, wifi bağlantısı sağladığınızda veya daha uygun bir zamanda topluca eşitleme yapmak isteyebilirsiniz. Bu sebeple veri eşitleme işlemi kullanıcının kendi isteğiyle eşitlemesine bırakılmıştır.
Ayarlarım kısmında Otomatik güncelle açık ise programa bir sonraki sefer girişte yinede kendisi eşitlemeyi deneyecektir. Ayarlardan kapatırsanız ise kontrol tamamen sizde…
Keşke kendisi esitlemek yerine yaptığın kayıtları direk kaydetse yada düzenlemesi yapmak kolay olsa.Ama bu haliyle bile ellerine kollarına sağlık .çok güzel olmuş
Bu konuda oldukça haklısınız. Planlarımızda olan fakat uygulamaya henüz alamadığınız kısmı sizin yönlendirmeniz ile devreye aldık.
Bizden kaynaklı bir sorun olmayacağını Üyelik esnasında okuyup onaylayabileceğiniz “Üyelik ve Gizlilik Sözleşmesi” nde açıkça ifade etmiş bulunmaktayız.
Bazı üyelerimizden hotmail adreslerine aktivasyon maili gelmediğine dair bildirim almış bulunmaktayız.
Bu durumu ilgili başvuru formları aracılığıyla hotmail.com a ilettik. Bize gelen yanıtta domain adresimize dair hiç bir kısıtlama bulunmadığını belirttiler.
Yine de mağduriyet yaşanmaması açısından geçici olarak aktivasyon kodu 1453 olarak belirlenmiştir.
Üyeler, aktivasyon maili beklememeksizin bu kodu girerek hesaplarını aktif hale getirebileceklerdir.