Selam değerli arıcı tecrübeli abilerim. Bu yıl arıcılığa karar verdim ister hobi amaçlı diyelim ister doğal bal alıp eşe dosta akrabaya ikram edelim diyelim. bal aldığım amca ile yakinen görüşüp muhabbet etme imkanı oldu bana yardımcı oabileceğini söyledi. Ben bitliste yaşıyorum birkaç yıl işim gereği buradayım. Balcı amca yıllardır bu işi yapıyor 500 civarı kovanı var. Ondan iki sandık tipi iki de örme sepet kovan arı alacağımı söyledim. O da kendisinib verebileceğini söyledi. Hatta sen uğraşma ben bakarım arıya balı senin olur dedi ben kabul etmedim. Bu işi yaparak öğrenmek istiyorum diye. Arılarını kışın Siirt de kışlatıp bahar sonu Bitlis’e getiriyor. Bakalım bu işin ilmini yaşayarak öğrenelim diye niyet aldık. Görüş ve tavsiyeleriniz benim için önemlidir saygılarımla…
Yeni Hevesiniz hayırlı olsun.
Arıcılık hiç geçmeyecek bir heves yalnız buna hazırlıklı olun.
İlk arınız olduğunda rüyanızda bile arı görürsünüz.
Arıları o amcanın yanına koyun ve o amcayla takılın bir süre orada daha kolay öğrenirsiniz.
İlk arıcılığa fenni kovan ile başlayın, karakovan veya sepette pek bir tecrübe kazanamazsınız.
Kendinize bir arılık açıp oradan fotoğrafla birlikte sorular sorar istediğiniz cevabı abilerimizden hocalarımızdan alabilirsiniz.
Foruma hoşgeldin.
Hayırlı uğurlu olsun.
İlk önce forumu bol bol fırsat buldukça oku.
Şu an arıların ilk bahar bakımları olacak.
Baharda arılara neler yapılır.
Koloni yönetimi nasıl olur. Arıya oğul verdirmeden nasıl bala yönlendilir.
Baharda nasıl beslenir.
Petek nezaman verecen.
Takıldığın yerler olursa buradan yazarsın.
Herkes kaleminin yazdığınca yardımcı olur.
Birde kendine arilik aç istersen. Daha iyi olur.
Arıcı amcanda arıcılığı çok iyi biliyordur oda yardımcı olur.
Fakat forumda daha teknik olarak arıcılık öğrenirsin.
Kolay gelsin.
hayırlı olsun. kovanları alacağınız kişinin yanında bir süre tecrübe kazanmanız sizin açınızdan daha iyi olurdu. kovan kayıpları yüzünden hevesiniz kaçmasın sonra…
Hepinize teşekkür ederim hoş bulduk. Arılarla meşgul olacağım için düşündükçe heyecanlanıyorum şimdiden. 2 fenni kovan 2 tanede doğal kovan olsun istedim hem hakiki bal yeriz onu da biraz öğreniriz diye düşündüm. Bakımı kontrolü vs. Arıyı alacağım amca seni benim arılara bakmaya birkaç defa götürürüm bakarız beraber hem anlatırım sana dedi. Senin arıya da bakarız kontrol ederiz dedi. Bende olur dedim. Bu şekilde bir niyet ettik bakalım Allah’ın izniyle başlayacağız bu baharda