1 kovanı 10 kovan yapma

Merhaba arkadaşlar malesef 12 kovan arımdan sadece ve sadece 4 kovan arım kaldı hatta 4 bille değil diğer 3 kovanının ana arısı hastalanmış yumurta atmıyor veya çok az atıyor benim yapmak istediğim ise bu sene kalan 1 kovanı ilk önce 10 çıta olduğunda 2 şer çıta olarak bölüp 5 kovan yapmayı düşünüyorum sonra hazır kabartılmış petekler verip hızla gelişmelerini sağlayacağım 5 6 çıta olduklarında tekrar jovanlarımı 2 ye bölüp kabarmış ve balı çıtalar vericem yani anlayacağını 10 çıta arıdan ilk önce 2 şer çıta olarak bölüp sonra onlar geliştiğinde ise onlarında bölü 10 kovan elde etmeyi düşünüyorum siz bu uygulamada başarılı olur muyum

Bu dediğin işlemleri uygula bahara hiç kovanın kalmasın.Zayıf bölmeler kıştan güçlü cıkmadığı gibi koloni kaybına ve hastalığa yavru çürüklüğüne sebep olur.

Tercih edilen az ama güçlü kovanlarla çalışmak,ama yine bı dene hava şartları iyi olursa belki kisakadar güclenirler .

Bence ana kovanınızı düzenli birşekilde besleme yapın mevcudu çoğaldıkça 3 çerçeve bölme yapın ve bölmelerinizi taşıyın veya bulunduğu yerde yapacaksanız fazlaca arı silkeleyin.

Bu işlemleri çokta geçe koymamalısınız dışarıdan polen ve bal gelişi kesildikdikten sonra arıyı geliştiremezsiniz.

Kışa sağlıklı varroa mücadelesi yapılmış sıkışık ve stoğu sağlam bi şekilde giren 3 çerçeve arı çok rahat kışı çıkarabilir ve bahardada sıkıntısız diğer kovanlara yetişir…

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi