http://f1204.hizliresim.com/w/u/4xtmn.jpg
2 koloni yan yana duruyorlar fakat oluşturdukları dalaklara bakıtğımda balmumu renginde inanılmaz farklılık var . aynı cins arı , aynı bölge , aynı şekilde besleme . Hikmeti ne ola
http://f1204.hizliresim.com/w/u/4xtmn.jpg
2 koloni yan yana duruyorlar fakat oluşturdukları dalaklara bakıtğımda balmumu renginde inanılmaz farklılık var . aynı cins arı , aynı bölge , aynı şekilde besleme . Hikmeti ne ola
Ne alaka, biri yeni peteğin yanına dalak asmış biri eski peteğin yanına.
Dalağın birisi yani açık renkli olan doğadan gelen nektarla örülmüş.
Diğeri ise besleme ile.
Halil Bey teşekkürler.
Açık renkli olan daha güçlü koloniden değil mi?
Doğadan getirebildiğine göre ![]()
Halil bey açık renkli iki petek şerbetlik altına 2 tane yan yana şeklindeydi. yalnız zayıf koloniden , bugün bu dalaktan sonra sizin tarife göre verdim 8. çıtayı. Beslemede bu kolonide şurup artı fondon kek vardı. diğerinde ise sadece şurup. resmin sağında koyu petek ören kolonide bugün 10. çıtayı verdim
Bu durum benim de başıma gelmişti.Sanıyorum nektar akımı zayıf olduğu zaman böyle kirli petek örüyorlar.O zaman petekli bal elde etmek için yani bembeyaz petek ördürmek için zamanlamayı nasıl ayarlamalıyız ve bunun ip uçları nelerdir?
Hocam, doğum gününüzde bile petekli bal düşündüğünüze göre talep çok anlaşılan…
Nice yıllarda kar gibi peteklerde bal hasat etmeniz dileğiyle.
Ben de o işaret ne diyorum, pastaymış yahu ![]()
Allah hayırlı uzun ömürler versin İbrahim Bey ![]()
Teşekkür ederim Halil Bey.Teşekkür ederim Sedat Bey.Beni kim hatırlayacak diye merakla bekliyodum.O kadar yoğunlukta ilk siz farkettiniz.Çaylar benden ![]()
İbrahim bey nice yıllara. çayı bir kişilik fazla demleyin.
Demlemiştim bile.Ne olur ne olmaz diye. ![]()
Allah hayırlı uzun ömürler versin İbrahim hocam, tüm sevdiklerinizle beraber…
Selam ve sevgilerimle
resimleri göremiyorum ama benim fikrim şöyle eski siyah petek yanına koyulan temel petek daha koyu renkte örüyorlar açık renkteki peteğin yanındaki temel petek daha açık renkli oluyor.