30 dansite xps mavi renk strafor bölme tahtası

30 dansite xps mavi renk strafor bölme tahtası olarak kullanmam uygunmudur :?

Strafor 4 cm bölme tahtasına yapıştırıp duvar yapmayı düşünüyorum böylelikle 5 çerçevelik kovanlarım uçuş deliğini de ortalamış olacak

XPS poliüretan Köpüğün dolgu maddesi amyanttır.

Amyant kanserojen bir mineraldir.

Gıda üretilen yerde XPS köpüğün bulunması uygun değildir.

Kullanma gereğiniz varsa tozları dışarı çıkmayacak şekilde sarıp kullanbilinir belki.

Standart çerçevelerin içerisine starfor geçirip çuvala sarıp veya bal poşetlerine geçirip zımbaladıktan sonra zararlarını azaltmaya çalışıyoruz.
Güçlü arılarda çuvalda olsa kemirme oluyor.

http://s8.postimg.org/3ywqtmt6t/20150613_114321.jpg

Straforların hepsi konsorejenmi

Teknik açıklamalar sağlıkçı abiler yapar ama, kansorojen olduğunu biliyoruz.

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=9016.0

Bu Straforları uygun ölçülerde kesip bölme tahtasına yapıştırdım bu şekil kullansam sakıncası olurmu

Kansorejen dediniz kullanmadan hepsini imhamı edeyim

EPS bileşimli köpükler sağlık açısından biraz daha iyidir.

Beyaz renkli yüksek dansiteli strafor kovanlar kullanmaya değer mi onlarda da kansorejen madde varmıdır murat hocam.

Beyaz renkli köpükler mavilere bakarak insan sağlığına daha uygundur.

Yüksek yoğunluklu olanı bulursanız sağlamlık açısından daha iyi olur.

peki murat abi kovanın dışına uygulanabilirmi
yani 5 cm dış yalıtım köpükleri var benimde gözüm gibi baktığım bir kovan arım kaldı
her şeye rağmen ben bunu sıcak tutmak için (az bal tüketimi için arıların sıcak olması lazım benimde kovanımda stok pek güçlü değil) kovan alt taban sağ sol ön( giriş deliği delsek) arka ve üst kapak olarak yapılırmı ? zararları ve yararları bakımından ne olur bi düşünce geldi aklıma

EUCEB sertifikasına sahip taş yünü olarak tabir edilen malzemelerin kanserojen etkisi bulunmuyor. Isı geçirgenliği olarak XPS ile neredeyse aynı. Kovan içerisine ya da dışına uygulanışı nasıl olur bilemedim.

Kafanızda soru işareti bırakmayacak doğal izolasyon malzemesi olarak ise koyun yünü, keçe, kaşmir tarzı ürünler kullanılabilir.

Hatta biri uygulasada görsek ::slight_smile:

Köpük kovan veya köpüğün arı üzerinde kışlama ve gelişmeye olan katkılarını tartışabiliriz.

Ağaç kovanı köpük içine almak veya kovan içine köpük koymakla her iş çözümlenmiyor.

Her malzemede olduğu gibi köpüğünde kötü yönleri var, önlem almak gerekiyor.