10 x 15 cm. ebadında parçayı oyup, o bölüme tel ızgara yapıştırıyoruz. Ana kutularında sinek teli durumu kurtardı ama bu ruşette metal tel kullanmak gerekir.
2 ve 3 cm. lik straforların boyutları 50 x 100 cm. olduğundan ölçülerde uygunluk sıkıntısı oluyor ama kalan malzemelerle çok rahat 4 küçük çerçevelik ana arı çiftleştirme kutuları yapılabiliyor.
Maliyet çıkarmak bu anlamda şu anda mümkün değil…
1 paket 2 lik ve 1 paket 3 lük aldık…
Finalde ortaya çıkacak ürünleri görmek lazım ki bu şu anda mümkün değil…
TKV’nin strafor kovanlarında olduğu gibi çerçevelerin oturduğu yere sac kıvrılarak monte edilebilir ki; arılar tarafından yapıştırılan çerçeveler çıkartılırken ruşetimiz zarar görmesin.
ellerine sağlık halil abi…
bende denedim ama ilk deneme başarısız…
yılmak yok denemeye devam ben içine bal mumu sıvamayı düşünürüyorum arılar straforu kemirmesinler diye
kolay gelsin…
Biraz uzun süre oldu gelemedim, özür dilerim.
Aldığım haberlere göre de herkesin sağlığı yerinde.
Forum aileside maşallah çok hızlı çoğalıyor, benim yokluğum bile belli değil…
Sevindim…
Yeni gelen ve arıcılığa yeni başlayan herkese selam ve saygılarımla…
olur mu selahattin abii …
gözlerimiz yollarda kaldı…
izlediğimiz vede bir şeyler öğrendiğimiz büyüklerimizdensin
seni burda görmek sevindirici
hoş geldinn
bugun malzemeleri aldım toplam maliyet fiatını yazayım önce ruşetler ve ardından ana kutularını yapmaya başlayacağım inşaallah
bu durumda cıkan ürüne göre maliyeti bölersek sanırım ortalama birim fiatı buluruz
bu arada satıcının dediğine strafor değil de bunun adı foamboard olarak geciyormuş ama bunun türkçesini öğrenmek gerekiyor
20 lik bir paket strafor 28 dansite yoğunluğu 60 lira ( içnde 20 adet tabaka var)
30 luk bir paket strafor 28 dansite yoğunluğu 50 lira ( içinde 14 adet tabaka var)
1 kutu deniz tutkalı 6 lira
1 metre sinek teli ve ince tel 5 lira
1 adet falçata 5 lira
boya fırçası 6 lira
vida 500 gr 2.5 lira
silikonlu su bazlı dış cephe boyası 3,5 litre 25 lira
strafor su geçirir mi?.. 2 adet kovan yaptım ekler gayet güzel oldu, sonrasında tekrardan ekleri içeriden dışarıdan kontrol ettim gerekli yerleri yapıştırıcıyla (ağaç tutkalı) tekrar doldurdum su geçirecekmiş gibi gözükmüyor. Başta sorduğum soruyu şuna binaen sordum ki strafor kovanı niçin boyuyoruz? renk olsun diyemi yoksa zağten su geçirmiyor, boyamasak ne olur?..
Eğer kovanı içeriden boyarsan, arıların kemirme davranışını azaltırsın.
İç yüzeyi boyanınca uzun süre boyanın kuruması ve asıl önemli olan boya kokusunun uçması için beklemelisiniz.
Dış yüzeyi boyanma nedeni; güneş ışınlarının yüzeyi eskitmemesi içindir.
Güneş ışınları strafor köpüğün yüzeyini çürütüyor, kahverengine dönüştürüyor, el sürülünce kahverengi toz çıkıyor.
sanırım ben eps ile diğer foamboard u karıştırdım cunku benim aldıklarımda pembe renk linkteki gibi markasıda izocam
abi öbüründen 30 dansite mümkün değil bulamazsınız bundan var dediler öyle aldım bende bir kac yerede sormuştum yoktu bir tane çatı malzemecisinde buldum uygun fiata oda bu fiat uygundu yani