Abdullah BULCA Arılığı

Geçmiş olsun Abdullah,
Bir sıçrar, iki sıçrar… lafını hatırladım.
Aman dikkat et!
Sağlam ve kalın bir deri eldiven olmadan herhangi bir şeye dokunulmayacak,
Oturulan, yemek, su konulan yerlere ayrıca dikkat edilecek.

Geçmiş olsun…

Kovanlar sehpaya alınacak…

ilk soktuğunda sephada ki kovanın altındaymış

ikincisinde de kenarda bekleyen boş ballıkların en üstteki ballıktaydı kovanlar sephaların üstünde ama yine de tırmanabiliyor…

Geçmiş olsun Abdul abi.

Geçmiş olsun Abdullah bey,

Bu sefer de yavruya rastlamışsınız.

Akrepin yaşayışı ve mücadele yöntemini araştırıp paylaşsak iyi olacak.

Yoksa senin arılıkta çok sayıda akrep olabilir. Dişi akrepin yavruladığı bir yere arılık kurmuşsun galiba.

Abdullah bey geçmiş olsun.

Sehpalar ahşapmı?

Profil sehpalarada tırmanıyorlarmı acaba?

Hepinize teşekkür ederim yeniden :slight_smile:

Yok kimisi profilden kimisi köşebent nasıl cıkıyorlar bende anlamıyorum ama beni sokan akrep mesela ballığın üst kısmında yan şekilde duruyordu.

Geçmiş olsun Abdullah bey; bana da rastladı birkaç kere bilhassa kapağın kenarındaki 

boşlukta oluyor. kapağı açarken yandan tutup kaldırıyorum tüm arıcılara da öneririm çünkü

eldivenden geçirme ihtimali yüksek. bende bilirim ağrısı çok kötü olur temmuz sıcağında kar

yağdırır. çocukluğumda tütün işlerken çok soktu. tırmanamadığı tek şey naylon ve benzeri pürüzsüz

yüzeylerdir.

Geçmiş olsun Abdullah Bey. İnşaAllah bir daha olmaz.
İntenette yarım saattir bakıyorum; çok fazla çözüm yolu yok. Dikkatli olmak dışında. Bir sitede çok etkili iki zehiri karıştırarak elde ettikleri karışım ile yok ettiklerini yazmışlar ama, o da arılarımızıda öldüreceği kesin. Sehpaların ahşap veya metal olmasıda pek engel değil. Akrebin ayaklarında tırnak değil vantuz bulunduğu için her yere tırmanabilirmiş. Yavru akrepler annelerinin sırtında bu vantuzlar sayesinde duruyormuş. Atom bombası patlatılan bir bölgede bile canlı akrepler bulunmuş. Çok zor şartlarda bile yaşaya bilen bir hayvan olan akrepten kurtulmanın yolu yaşam koşullarını azaltmaya çalışmak ve tedbirli olmak.

Apdullah bey, sehpa ayaklarının dibine toz kireç dökmenizi önersem acaba bir faydası olurmu? Ben karıncalara karşı toz kireç döküyorum sehpa ayaklarının dibine ozaman karıncalar buraya yaklaşamıyor yoksa polen çekmecelerinin içine doluyorlar. ;D

Güzel fikir Yalçın abi…

Kireç rahatsızlık verir gibi…

Abdullah bey geçmiş olsun
Benim bildiğim en etkili çözüm tavuk yetiştirmek
tavuklar akreplerin kökünü kazıyor

gecmis olsun abdullah bey allah saglık versin

abdullah bey geçmiş olsun

Tavukları sal…

Bir yerde okudum. Tavuk ve kedi besleyin diyordu.

Tavuk ve Kedi olmaz bence.

VEYA olmalı.

Bir tane kedi var bizim çiftliklerde dolanan.

Bizim horoz başlıyor şimdi ıslık çalmaya.

Köpek ise o ıslığı duyar duymaz yıkıyor ortalığı.

Aynı esnada ağaçkakan car car car yırtıyor kendini.

Heh diyorum kedi geliyor.

Velhasıl tavuk varsa ya da köpek, kedi işi zor.

Tekrar teşekkür ederim herkese

Abi tavuklar mersin de arılar niğde de :slight_smile: yani oraya tavuk götürürüm de 2 günde tilki de tavukları yer :slight_smile:

Abdullah bey geçmiş olsun.yılan veya akrebe sen zarar vermezsen onlarda sana zarar vermez.Yalnız kaçmalarına izin ver yeter.