Yaylada günlerden sonra ilk defa üst üste 2 gündür yağmur yok Arılar bugun gayet neşeliydiler ancak hala daha nektar akımı tam olarak başlamadı henüz beyazlaşma yapan peteklere rastlamadım
Bu arada cep telefonu ile ancak bu kadar görüntü alınabiliyor. sanırım bir fotoğraf makinası almak şart oldu
Teşekkür ederim abi. Evet rakım 1250 metre ancak burası benim asıl nektar bölgem değil. Benim 2 senedir gittiğim buraya 15 km uzaklıkta başka bir plato var. 1800 metre rakımlı ve nektar zamanı ağustos ayında başlıyor. Kekik ve sığırkuyruğunun çok yoğun olduğu bir bölge ama öncesinde biraz yavan kaldığı için bende geçiş bölgesi olarak buraya geldim. Allah nasip ederse Temmuzun ilk haftalarında burada biraz bal alabilirsem ardından asıl nektar kaynağım olan yukarı bölgeye taşınacağım.
Şimdiki resimler geçen yıla ait ancak hedefimi göstermesi açısından bilgi verecektir sanırım.
Benim hedef bölgem aşağıdaki plato. navigasyon 1780 metre olarak ölçüyor.çiçeklenme nereden baksanız henüz yeni yeni başlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam haziran 20 de oradaki akasya ağaçları daha yeni yeni çiçeklenmeye başlamıştı. bölge özellikle kekik ve sığırkuyruğu çiçekleri açısından zengin bir bölge. Küçük çaptaki arıcıların uğrak yeri.
Bu arılık köşesi iyi oldu bir nedenide Abdullah beyin özel bloğuna bakınca ne kadar tertipli ve arıcılık üzerine yaptığı çalışmaları da görünce bakış açım değişti.Sorularım ve muhataplarına yeni katılımcılar olaçak .