Estağfirlullah abi ben ne biliyorum ki soracaksınız. Ben daha çırağım
Bu arada flora konusunda bir handikaptan bahsetmek istiyorum . Bahsettiğim bölgede nektarın tavan yaptığı zaman dilimi ağustosun ortaları. Ancak tam o zamanlarda da bu sefer arı kadrosunda düşüş trendi oluşuyor. Bunun önüne 2 senedir geçemedim. Bakalım bu sene farklı bir uygulama denemek istiyorum ancak bu konuda görüş ve önerileriniz olursa muhakkak okumak isterim.
Ben bu bölgeden özellikle üçgül yer yoncası ve sığır kuyruğundan nektar gelir diye ümit ediyordum. Sığır kuyruğunun açmasına daha 10 gün civarında var ancak sanırım dolu yer yoncasına ve üçgül e zarar verdi taşınıp taşınmama arasında kararsız kaldım şu anda
cok gecmiş olsun alahın afatı allah başka elem keder vermesin cana gelmesinde mal yerine gelir bir yıl bizimde tolu vurmuştu mahsüller hic bicemeden tarlada kalmıştı mahsüller biraz zahmet cektik unuttuk gitti şimdi görünce hatırladım yine selamlar
Çok şükür ki herhangi bir koloni kaybım olmadı ilk gördüğümde ana çiftleştirme kutuları ölmüştür diye düşünüyordum ama çerçeveleri sağdan soldan topladım baktım hepsi sağ
şu sırarlar eşşek arıları ile başım biraz dertte mecburen yapıştırıcı tuzağı kurmak zorund kaldım çünkü bir hafta içinde 8 tane ana kutusu ile 3 adet küçük kolonimi söndürdüler
Aslında abi Hakan beyin arılık resiminde vardı o türden bir şey almak gerek hem ayaklı da olunca mangalla ilgilenmek kolay olur bence. Ancak onda da saç kavurma yapılmaz işte… Sanırım sizin dediğiniz daha ağır basacak gibi saç kavurmadan dolayı
Bu arada biraz önce Mersinde çok şiddetli bir yağmur vardı. Eylül ayında bir kez yağmıştı inşallah bu yağmurlardan sonra doğa biraz daha canlanır. şu sıralar polene çok ihtiyaç oluyor çünkü. Hava sıcaklığı da nihayet 25 26 derecelere indi. Gerçi şu saatte hala daha kısa kollu ve evin balkon kapısı açık şekilde oturuyorum
İç anadoluda oturanlara nazire mi yapıyorum nedir Hele bugün Trakya bölgesinde ki kar haberini izledikten sonra
Eni sabit 1 metre ve boyu ise isteğe göre değişiyor 2 m lik de var 5 m lik de ve metresine ise hurdacı 20 lira fiat istedi. Yani 3*4 m2 lik bir yapı için 54 metrelik bir pimaş sayding gerekiyor ki bunun da toplam maliyeti bin liranın biraz üzerinde çevresi için profilde hesaplarsak kesmesi biçmesi vidalaması derken yaklaşık 250 lira da oraya gidiyor En son olarak da taban tahtası da 250 lira ve toplam 1500 liralık bir maliyet oluşturuyor.
Piyasada satılan arıcı barakalarının ise fiatları genelde 3 bin ile 3 bin 500 arasında değişiyor maliyet olarak daha hesaplı. Ancak hazır yapılan barakalar gibi kolay sök tak işlemi olmayacak gibi geliyor bana. bunun kurulumu bir günü alır gibi görünüyor.
sizce hazır baraka mı düşünmek gerekiyor yoksa bu daha mı avantajlı görünüyor ?
Bu ürün Poliüretan sandwich diş cephe kaplaması, bildiğim pimaş siding PVC’den. Sökülüp takılmayı düşünüyorsanız 2. seferden sonra hurda olur bu malzeme, yinede alırken dikkat edin, katları ayrılmış, birbirlerine binecek kısmı da ezilmiş olmasın
Bu malzemenin iki tipi var, içi strafor dediğimiz EPS olan ki bu daha çok çatı malzemesi olarak var yani trapez oluklu olanlar, ikinci tip olan içi polüüretan olanlar bunlar hafif sarı renk olurlar. Dış cephe için olan düz oluksuzlar genelde bu tiptir. 1. tip strafor olanlar daha ucuzdur, yapıştırıcı kullanılarak yapılırlar bu nedenle katlarının ayrılması daha kolaydır ve daha ucuzdur. Poliüretan olanlar üretimi sırasında teknolojisi gereği kendiliğinden yapışır daha dayanıklıve daha pahalıdır. Sizin yapmayı düşündündüğünüz sök tak şeklinde ise bu malzemeyi kullanarak çerçeveler yapın ve bunları birbirine bağlayarak bir sistem oluşturun sök tak vida yerlerinden açılmaya başlar aksi halde
hurdacı içine para istemiyor al götür senin olsun diyor
yani bizim bildiğimiz strafordan sa eğer ruşet kovan yapmak için alabilirdim onun için sormuştum
sizin dediğiniz gibi pimaş ları değilde onları monte edeceğimiz profil demirlerini sök tak şeklinde yapabiliriz ama sizin dediğiniz gibi sök tak bu işlem için uygun görünmüyor sanırım bir kere yapıp sabit kalması daha mantıklı görünüyor
maliyet hususunda ne diyorsunuz peki sizce cazip bir tarafı var mı ?